Çankaya’da satılık konut fiyatı en çok artan mahalleler

Yazıyı paylaş:

Çankaya, 1 milyona yakın nüfusuyla Ankara’nın en kalabalık ilçesi. Ankara’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bir yere sahip olan Çankaya, mutlaka incelenmesi bölgeler arasında yer alıyor.

Gayrimenkul geliştiricilerinin yakından takip ettiği Çankaya, kamu kurumları ve üniversitelerin fazlalığı nedeniyle gayrimenkul sektörünün nabzının attığı önemli lokasyonlardan biri. Özellikle bölgede memur ve üniversite öğrenci sayısının fazla olması ve son yıllarda artan konut projeleri Çankaya’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli nedenlerin başında geliyor.

Çankaya satılık daire fiyatları ve kiralık seçeneklerinin fazla olduğu ilçelerden. Ayrıca Esenboğa Havalimanı’na yakınlığı ve ulaşım olanakların fazla olması Çankaya’nın en büyük avantajlarından.

Çankaya satılık ev fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Çankaya’da ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı minimum 91 bin 165 TL, maksimum 318.609 TL arasında değişiyor. İlçede ortalama konut satış değeri 254 bin 887 TL olarak belirtiliyor.

Çankaya’da kira fiyatları ise 792 TL ile 1 bin 320 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir başka deyişle, Çankaya’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 1 bin 56 TL. Kiraya verilen konutun geri dönüş süresi de 20 yılı buluyor.

Çankaya’da konut fiyatı en çok artan mahalle: Seyranbağları

Zingat.com Yatırım Rehberi verilerine göre, Çankaya’da satılık konut fiyatı en çok artan yerlerin başında Seyranbağları geliyor. Seyranbağları’nda bir önceki aya göre satılık konut fiyatlarında aylık artış yüzde 2.98. Seyranbağları’nın ardından ikinci sırada ise yüzde 2.81’lik aylık fiyat artışıyla Yıldızevler, üçüncü sırada ise yüzde 2.8 ile Anıttepe yer alıyor. Çankaya’nın satılık konut fiyatı en çok artan mahallesi Seyranbağları’nda    ortalama 100 metrekarelik konut satış fiyatı 150 bin 380 TL ile 250 bin 633 TL arasında değişiyor. Kira fiyatı da minimum 694 TL’den başlamakla birlikte, ortalama 925 TL olarak ölçümleniyor.

Çankaya konut projeleri

Çankaya’da son yıllarda artış gösteren markalı projelerde açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzu, geniş bahçeler, fitness salonu tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, koşu ve yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve seyir terasları gibi sosyal alanlara yer verilmesi ilçeye olan ilgiyi artırıyor. Çankaya’da yer alan başlıca konut projeleri ise şöyle; Kuzu Effect, Kumru Ankara, Arte Icon, NevaLife Ankara, Elit Manzara Beytepe, Koordinat Çayyolu, Akay Neris ve Park Alyans.

 


BENZER YAZILAR