Emlak işinde zamanı yönetmenin 5 akıllı yolu!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe zamanı doğru kullanmak ve yönetmek önemli. Çünkü bir gün 24 saat ve çoğu zaman bu yeterli değil! Bir gün içinde kendinizi sürekli geliştirmeniz, emlak portföyünüzü genişletmeniz, varolan işlerinizi halletmeniz ve gün sonunda müşteri memnuniyeti sağlamanız gerekiyor. Peki, gerçekten bir günde tüm bunları yapmak mümkün mü? 

 

Emlak portföyünü doğru yöneten kazanıyor!

 

İşte gayrimenkul danışmanlarının zamanı doğru yönetebilmesi için 5 akıllı yol…

1) Günlük önceliklerinizi belirleyin

Her gün yapacağınız işler arasında öncelikleri belirlemek, zamanı akıllıca yönetmenizi sağlar. Bunu yapmanın birçok yolu var; mesela o gün neler yapacağınıza dair bir harita oluşturun ve yapacağınız işleri önceliklerine göre sıralayın. Böylece aylık ve yıllık emlak satış hedeflerinize ulaşmanız çok daha kolay olacak.

 

2) Yapılacak işleri gruplandırın

Belirli işleri gruplamak beyninizin sağ tarafını daha hızlı çalıştırır ve yapmak istediğiniz işleri daha çabuk hallederek bunları alışkanlık haline getirirsiniz. Örneğin iş gruplamalarınızı satılık/kiralık gayrimenkuller ya da bölgesel olarak planlayabilirsiniz. Böylece günlük işlerinizde daha hızlı ilerleyebilirsiniz.

 

3) Her şeyi listeleyin

Liste yapmak her zaman en iyi yoldur. Günlük işlerinizi listelemek akıl karışıklığına son verir ve yüksek motivasyonda çalışabilirsiniz. Üstelik hiçbir detayı unutmadan günü tamamlayabilirsiniz.

 

4) Randevu programı oluşturun 

Gayrimenkul danışmanları için randevu programı oluşturmak, müşteri odaklı çalışmanın olmazsa olmazlarından… Mutlaka haftalık randevu programı oluşturun ve bu programa sadık kalın. Takviminizde esnek olmayı da göz ardı etmeyin. Örneğin bir randevunuz müşteriniz tarafından iptal edilmişse o esnada listenize bakarak yapmanız gereken işleri halledebilirsiniz.

 

5) Teknolojiyi kullanın ve işinizi geliştirin

Teknolojiyi gayrimenkul sektöründe nasıl kullanacağınızı öğrenmekte gecikmeyin. Örneğin; internette birçok iş planlama ve hatırlatma programı bulunuyor. Bunları kullanarak, zamanınızı daha akıllı yönetebilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR