Emlak satışlarına hız kazandıracak 10 farklı öneri!

Yazıyı paylaş:

Emlak satışlarında artış sağlamak için daha farklı neler yapabilirsiniz? Gayrimenkul danışmanlarına özel 10 yeni fikir önerimize göz atın.

Gayrimenkul danışmanları portföylerini genişletmek, gayrimenkul ilanlarını daha çok kişiye ulaştırmak, satış ve kiralama rakamlarını her ay artırarak yükselen bir başarı grafiği sergilemek ister. Fakat bunun için sektör oyuncularının bildiği ve uyguladığı genel yöntemler yeterli mi?

 

Emlak danışmanları için başarının anahtarı olacak yeni öneriler

İşte emlak pazarlaması ile ilgili farklı fikirlere açık gayrimenkul danışmanları için 10 bakış açısı…

1) Youtube kanalında görünür olur.

Youtube için ne çok şey yapabilirsiniz… Mesela konut projelerinizi hikâyeleştirin. “Hikâyeleştirme” reklam, tanıtım ve kampanyalarda sık kullanılan bir yöntem. Bunun için 4 noktaya odaklanmalısınız; sinematografi, kaliteli prodüksiyon, müzik ve içerik. Örneğin bu videoda “Ev satın almak isteyen bir kişi evi nasıl gezebilir?” sorusuyla yola çıkılarak, sahne sahne çekimler yapılmış. Siz de video çekerken sinematografik olmasına ve ev satın almak isteyenlerin dikkat edeceği noktalara odaklanmayı unutmayın. Eğer ilanlarınız için bir video çekiyorsanız, insanların dikkatini çekebilecek profesyonel fotoğraflar kullanmalısınız.

 

2) Facebook’un gücünden yararlanın.

Kişisel hesabınızı kullanmak yerine sadece gayrimenkul ofisiniz için bir Facebook sayfası oluşturun. Facebook sayfanızda emlak ilanlarınızın yanı sıra memnun müşterilerinizin görüşlerine ve uzman olduğunuz bölge hakkında ilgi çekici haberlere yer verin. Bu haberlerin bölge konut fiyatları ve mahalle bilgileriyle paralel olmasına dikkat edin.

 

3) Etki alanınızı geniş tutun.

Bunun için bölgenizin eski sakinleriyle tanışarak güçlü bağlar oluşturmak, esnafla iletişimi güçlü tutmak, eski müşterilerinizle iletişiminizi devam ettirmek önemlidir. Aynı zamanda eski müşterilerinizin, ailenizin, arkadaşlarınızın, sosyal faaliyetlerde tanıştığınız kişilerin size yeni müşterileri yönlendireceğini aklınızdan çıkarmayın.

4) Emlak fotoğraflarına sadece ilanda yer vermeyin.

İlanını yayınladığınız emlakların öne çıkan özelliklerini yansıtacak fotoğraflar çekin. Bu fotoğrafları sadece emlak ilanlarınızda kullanmakla sınırlı kalmayın. Mesela Pinterest veya Instagram’da paylaşın.

 

5) Emlak fotoğraflarını daha çok önemseyin.

Alıcı bulmakta güçlük çektiğiniz gayrimenkuller için profesyonel bir fotoğraf hizmeti alıp, ilanları yeni ilgi çekici ve kaliteli ilan fotoğraflarıyla güncelleyin.

6) Ölçümleyin.

En başarılı nerede olduğunuzu belirlemek için geçmiş satışlarınızı inceleyin ve çabalarınızı o alanda yoğunlaştırın. Satışında en iyisi olduğunuz bir mülk türü var mı? Odaklanmanız gereken bazı semtler var mı?

 

7) Yerel gazetenizle iletişimde olun.

Bulunduğunuz bölgenin yerel medyasıyla iletişimi güçlü tutun. İlan yayınlamak, aylık veya üç ayda bir uzman bir yazı kaleme almak iyi fikir olabilir.

 

8) İyi dileklerde bulunun.

Ev satışı veya kiralamasının ardından müşterinizin taşınma tarihi sonrasında bir iyi dilek mesajını el yazınızla yazdığınız teşekkür kartına ne dersiniz? “Yeni evinizde huzurlu bir yaşam dileriz.” gibi olumlu bir notun olduğu teşekkür kartı, emin olun bir süre masanın üstünde kalacaktır. Üstelik siz ve ofisinizle ilgili güven duygusu artacak olan müşterileriniz, sizi yakın çevresine tavsiye edecek veya gelecekte de sizinle tekrar çalışmayı tercih edecektir.

9) Pratik yapın.

Gayrimenkul danışmanlığına yeni başlayanların en çok yaşadığı sorunların başında potansiyel müşterilerden gelen sorulara verilecek güven telkin eden ve ikna edici profesyonel cevaplar geliyor. Çözümü kolay, bol bol pratik yapmak. Öneri: Her sabah sanki karşınızda potansiyel bir müşteriniz (bu alıcı ya da satıcı olabilir) varmış gibi davranarak, buna uygun konuşma metinleri hazırlayabilirsiniz. Unutmayın; yetenek önemlidir ancak başarı için bu becerileri sürekli geliştirmeli ve pratik yapmalı.

 

10) Duygusal zekânızı daha çok öne çıkarın.

Çoğu insan için bir gayrimenkul, sahip olabileceği en büyük varlıktır. Aynı zamanda da hayatının en değerli yatırımı… Bu nedenle emlak ilanını yayınladığı evin sahibinin maddi olduğu kadar manevi beklentileri ne kadar kıymetliyse, evin yeni sahibi veya kiracısının manevi-maddi ihtiyaçlarına seslenmek de bir o kadar önemlidir.

Gayrimenkul danışmanları satıcılar ile alıcıları, ev sahipleri ile kiracıları empati yetenekleri sayesinde iyi analiz eder… Ve ihtiyaçlarına seslenen bir iletişim dili kullanarak iki tarafın uzlaşmasında aktif rol oynayabilir.

Ev ziyaretlerinde kendinizi alıcıların yerine koyun. Göstereceğiniz daire konum olarak trafiğin yoğun olduğu bir yerdeyse, mutlaka müşterilerinizin araçlarını park edecekleri yer bulmalarında destek olun. Örneğin, dairenin bulunduğu binanın otoparkına araçlarını bırakmalarını sağlamak, emin olun onların evi incelerken çok daha rahat olmalarını sağlayacaktır.
Eğer müşterinizi siz aracınızla satılık dairenin bulunduğu adrese götüreceksiniz, aracınızın temiz ve güzel kokulu olmasına özen gösterin. Gayrimenkul ofisiniz ile satılık daireniz arasındaki mesafe bir sokaktan daha uzaksa, müşterilerinizi yürütmeyin ve ulaşımın aracınızla olması konusunda ısrarcı olun.

 


BENZER YAZILAR