İBB’den Avcılar’daki riskli binalar için sevindiren haber

Yazıyı paylaş:

İstanbul Avcılar’da riskli binalarda deprem korkusuyla yaşayan yüz binlerce insanın hayatını etkileyecek imar plan notu değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Avcılar’da ömrünü tamamlamış riskli binaların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan imar plan değişikliği notu, altı aydır İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayını bekliyordu. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin de yoğun çabalarıyla İmar Plan Notu değişikliği İBB Meclisi’nden onay aldı.

 

“Gazamız mübarek olsun”

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen Hançerli, karar karşısında memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: Her bir meclis üyesi arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Avcılar’da kentsel dönüşüm için, yenilenme için ve adalet için çok önemli bir karar. İyi bir başlangıç İBB Meclisi’ni kutluyorum. Gazamız mübarek olsun. Yolumuz açık olsun.

 

Oturma eylemi yapmıştı

Değişiklik altı aydır İBB Meclisi tarafından gündeme alınmıyordu. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de İBB Meclisi oturumlarında konuyu sık sık gündeme getirerek yetkilileri göreve çağırmış, raporu bekleten İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda oturma eylemi bile yapmıştı.

 

Kaynak: sozcu.com.tr


BENZER YAZILAR