Emlakta fark yaratabilmenin 5 yolu

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe başarılı olmanın kriterlerinden biri de fark yaratabilmektir. Sektörün büyümesiyle artan rekabet, gayrimenkul danışmanlarını da sürekli olarak kendisini geliştirmesini zorunlu kılıyor. Gayrimenkul danışmanlarının başta konut alıcıları ve satıcıları olmak üzere birçok insanla doğru iletişim kurması başarıyı da beraberinde getiriyor. Bunun yanı sıra sektörel gelişmeleri takip etmesi, eğitimler alması, teknoloji takip etmesi gibi birçok faktör gelişmesini etkileyen kriterler. İşte gayrimenkul danışmanlarının emlak sektöründe fark yaratabilmesinin yolları…

 

1. Sektörü takip edin

Emlak sektörü her geçen gün gelişiyor ve farklı yönlere evriliyor. Bu sebeple gayrimenkul danışmanlarının sürekli olarak sektörel gelişmeleri takip etmesi başarı için gerekli kriterlerden biri. Değişen yönetmelikler, yeni konut projeleri, satılık ve kiralık konut fiyatları, amortisman süreleri gibi birçok konuda bilginizin olması müşterinizin gözünde sizi farklı kılan bir özellik olacaktır.

 

2. Etkili iletişimi önemseyin

Emlak sektöründe iletişim kurmak çok önemli bir gerekliliktir. Bu sebeple etkili iletişim, pazarlama gibi konularda uzman olmalısınız. Müşterilerinizle iletişim kurarken güvenilir ve kibar olmaya dikkat etmelisiniz. Eğer müşterinize bir şey için söz verdiyseniz onu mutlaka yapmalısınız. Emlak sektöründe güven çok önemli bir kriterdir. Unutmayın, müşterileriniz size güvenip hareket etmek isterler. Bu sebeple verdiğiniz sözleri mutlaka yerine getirin, yapamayacağınız şeyler için söz vermeyin. Müşterilerinizle iletişim kurarken “Lütfen” ve “Teşekkür ederim” kelimelerini kullanın. Daima onlara karşı nazik ve yardımsever olun. Belki basit bir adım gibi görünen iletişimin gücünü kesinlikle hafife almayın!

3. Eğitimlere katılın

Sektöre yeni adım atmış olsanız da, yıllardır gayrimenkul danışmanlığı yapıyor olsanız da kendinizi sürekli geliştirmek en önemli sloganız olmalı. Unutmayın, bugün başarılı olan kişilerin en önemli özelliği kendilerini sürekli geliştirmektir! Etkili iletişim, sosyal medya, pazarlama, data, CRM gibi eksik olduğunuzu düşündüğünüz birçok konuda eğitim almalısınız. Bu bilgileri kullanarak ve müşterilerinize aktararak, etkili bir fark yaratabilirsiniz.

 

4. Problem çözücü olun

Bir sorun ortaya çıktığında sizin göreviniz her zaman problemi çözmek olmalıdır. Sürecin başarılı bir şekilde ilerleyebilmesi için yaşanan problemi çözmeye yönelik hareket etmelisiniz. Problem çözme tekniklerine hâkim olmalı ve durumu düzeltmek için çaba göstermelisiniz.

 

5Müşterilerinizi hatırlayın
Günümüzde müşteri sadakati önemli bir satış yoludur. Çalıştığınız ya da öncesinde birlikte iş yaptığınız müşterilerinizi özel günlerinde güzel dileklerle hatırlayın. Bu şekilde network’ünüzü de geliştirebilir ve beklemediğiniz satışlar yapabilirsiniz!

 

 

 


BENZER YAZILAR