Bu fon, gayrimenkule dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi sunuyor

Yazıyı paylaş:

Türkiye Gayrimenkul Fonu nedir? Fonun avantajları nelerdir? Türkiye Gayrimenkul Fonu sahiplerine neler kazandırıyor? İşte gayrimenkule dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi de öneren Türkiye Gayrimenkul Fonu ile ilgili merak edilen soruların yanıtları…

AE Arma-Elektropanç Strateji, İş Geliştirme ve Kontratlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Levent Sümer, Türkiye Gayrimenkul Fonu’nu şöyle tanımlıyor: Büyük yatırım projelerini finanse edecek, aynı zamanda sermaye piyasaları, gayrimenkul sektörü ve bireysel emeklilik fonlarını da büyütecek bir finansman ve yatırım ekosistemi…

 

İstanbul, Uluslararası Gayrimenkul Borsası’nın merkezi olacak

 

Gayrimenkule dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi

Dr. Levent Sümer, kendisinin geliştirdiği modeli, büyüyen Türkiye’nin büyük yatırım projelerini finanse edecek, aynı zamanda sermaye piyasaları, gayrimenkul sektörü ve bireysel emeklilik fonlarını büyütecek bir finansman ve yatırım ekosistemi olarak nitelendirirken, bu sistemin Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora tezi olarak sunulduğuna da dikkat çekiyor.

“Model, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tez danışmanı Doç. Beliz Özorhon Orakçal ve tez jüri üyesi SPK eski başkanı Prof. Vedat Akgiray tarafından da son derece başarılı ve inovatif bir model olarak değerlendirildi” diye konuşan Sümer, fonun gayrimenkule sunduğu Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:
“Türkiye Gayrimenkul Fonu, Gayrimenkule Dayalı Bireysel Emeklilik fonları ile entegre çalışarak, diğer finans kuruluşlarıyla beraber konut finansmanında da etkin rol oynayacak.

Çalışmada, Türkiye Varlık Fonu’nun altında veya bağımsız bir düzenleyici ve fonlayıcı bir mekanizma olarak Türkiye Gayrimenkul Fonu kurulması önerilirdi. Büyük çaplı yatırım projelerini finanse edecek ve içinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarını, gayrimenkul yatırım fonlarını, kira sertifikalarını (sukuk), gayrimenkul sertifikalarını, girişim sermayesi yatırım fonlarını, girişim sermayesi yatırım ortaklıklarını da barındıracak gayrimenkul sermaye piyasaları yatırım enstrümanlarından kurulu yatırım havuzundan oluşan yeni bir Gayrimenkule Dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi de önerildi. Türkiye Gayrimenkul Fonu’nun, Gayrimenkule Dayalı Bireysel Emeklilik fonları ile entegre çalışarak, diğer finans kuruluşlarıyla beraber konut finansmanında da etkin rol oynayarak ve alternatif olarak Kira Getirisine Dayalı Faizsiz Konut Finansmanı sağlayarak faizsiz finansman sisteminin ülkemizde yaygınlaşmasında etkin rol oynayacak.”

 

Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) nedir, nasıl kazandırır?

 


BENZER YAZILAR