Gayrimenkul ofislerinde verimliliği artırmanın 5 yolu

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe birkaç küçük adımla verimliliği ve satışları artırabileceğinizi biliyor musunuz? Ekip içerisinde planlama yapmak, teknolojiyi kullanmak ve hedef odaklı çalışmak beraberinde başarıyı ve verimliliği de getiriyor. İşleri önceliklerine göre listelemek, gerektiğinde dış kaynak hizmet almak hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf sağlayacaktır. İşte birkaç küçük adımla gayrimenkul ofisinde verimliliği ve satışları artırmanın yolları…

1. Disiplin ve odaklanmanın gücüne inanın

Emlak işinde disiplin önemli bir kriterdir. Bir şeye odaklanmanın getirdiği verimlilik şaşırtıcıdır. İş ve zamandan tasarruf sağlamak için planlı ve odaklı çalışmak gerekir. İşleri önem sırasında göre listelemek ve buna göre zaman ayırmak verimliliği de beraberinde getirecektir. Aynı şekilde ekip içinde doğru görev paylaşımının yapılması ve bunun planlı bir hâle getirilmesi satışlardaki başarıyı artıracaktır.

2. Dış kaynak hizmet almaktan çekinmeyin

Müşteri datasını düzenlemek, ev fotoğrafı çekmek, SEO çalışmaları ya da sosyal medya paylaşımları yapmak ekibin çok fazla vaktini mi alıyor? Peki, bu işler için daha profesyonel kişilerle çalışamaya ne dersiniz? Siz emlak işinde uzmansınız ve bu konudaki deneyiminizle en zor durumları bile kolayca yönetebilirsiniz. Aynı şekilde data düzenleme, fotoğraf çekimi, SEO çalışmaları, sosyal medya yönetimi ya da farklı bir konuda çalışanlarınızın zamanın çalmak yerine bu hizmetleri dışarıdan satın alabilirsiniz. Böylece ekibiniz kendi iş alanına daha fazla odaklanarak, verimliliği ve satışı artıracaktır.

3. Teknolojiyi kullanın

Tüm sektörleri etkisi altına alan teknolojiyi doğru kullanmanız hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlayacaktır. Mesela otomatik arama sistemlerini kullanarak, müşteri arama zamanlarını kısaltabilirsiniz. Ya da gelen maillerdeki yığılmayı temizlemek için otomatik filtreleri kullanabilirsiniz. İstemediğiniz e-bültenlerden aboneliğinizi iptal ederek, mailinizin gereksiz dolmasını da engelleyebilirsiniz.

 

4. Planlamayı alışkanlık hâline getirin 

Ekininizle birlikte her haftanın başında planlama yapın. İş ya da kişisel yaşamdaki işleri programlayıp, yapılması gerekenleri önem sırasına göre listeleyin. Ertesi günü planlamak için her gece birkaç dakikanızı ayırın. İster inanın ister inanmayın ancak yapılacak işler listenizi bir gece önce planladığınızda, bilinçaltınız siz uyurken bu görevleri işleyip işleme başlar.

5. Hedef odaklı olun

Ekibinize hedef koyduğunuzda verimliliği de artırmış olursunuz. Bu şekilde çalışarak, hem ekiptekilerin motivasyonunu artırır hem de gideceğiniz yolu başından çizmiş olursunuz. Ayrıca hedefe ilerlerken, işlerin verimliliğini ölçümlemeyi ve gerektiğinde hedef değişikliği yapmayı unutmayın!

 


BENZER YAZILAR