Isparta kiralık konut fiyatı en çok yükselen il

Yazıyı paylaş:

REIDIN Emlak Endeksi Şubat ayı sonuçları yayınlandı. Buna göre; Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre %2.03, geçen yılın aynı dönemine göre ise %30.46 oranında nominal artış gösterdi.

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre %1.02, geçen yılın aynı dönemine göre ise %19.36 oranında nominal artış gösterdi.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %2.42, yıllık bazda ise %36.96 şeklinde gerçekleşti.

Şubat ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 21.3 yıl olarak ölçülürken, konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı ise %4.80 olarak kaydedildi.

 

Satılık konut fiyatları en çok Denizli’de yükseldi

Şubat ayında Denizli’de metrekare başına konut satış fiyatları %3.38 oranında nominal artış gösterdi ve Denizli satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.

Aynı dönem içerisinde Gümüşhane’de metrekare başına konut satış fiyatları %0.65 oranında nominal azaldı ve Gümüşhane satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

 

Kiralık konut fiyatları en çok Isparta’da yükseldi

Şubat ayında Isparta’da metrekare başına konut kira değerleri %3.20 oranında nominal artış gösterdi ve Isparta kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Gümüşhane’de metrekare başına konut kira değerleri %3.32 oranında nominal azalırken, Gümüşhane kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

 


BENZER YAZILAR