İşte Türkiye’nin en yaşanabilir ilçeleri!

Yazıyı paylaş:

REIDIN tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’nin 81 ili genelindeki ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koyan REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme çalışmasının 2019 yılı sonuçları açıklandı.

 

En yaşanabilir ilçe: Beşiktaş

Refah düzeyi, kültürel seviye, eğitim düzeyi gibi kategorilerde çeşitlilik gösteren parametrelerin ağırlıklandırılması ile bölgelerin yaşanabilirliklerini skorlayan REIDIN Sosyo – Ekonomik Derecelendirme (SED) çalışmasının 2019 yılı sonuçlarına göre, bölge kapsamındaki 258 ilçe içinde A+ derecesine sahip ilk üç bölge sırasıyla Beşiktaş, Sarıyer ve Beyoğlu oldu.

 

İstanbul ilçeleri ilk 3’te

• 2019 çalışma sonuçları sıralama yönüyle geçen seneki sonuçlarla karşılaştırıldığında ise, Beyoğlu’nun Kadıköy’ün önüne geçip 2. sıraya yükseldiği görülüyor.

Doğan Apartmanı, İstanbul Beyoğlu’nda Serdar-ı Ekrem Sokağı’nda 1894 yılında inşa edilen, İtalyan mimari tarzında bir binadır.

• Listenin ilk üçünde İstanbul ilçeleri yer alsa da, 5. sıra ile Muğla’nın Bodrum ilçesi ve 7. sıra ile Ankara’nın Çankaya ilçesi, A+ derecesine sahip ve sosyo – ekonomik açıdan en yaşanabilir ilçeler arasında yer alıyor.

 

Derecelerin ı̇lçelere göre dağılımı

İlçelerin 2019 REIDIN SED dereceleri incelendiğinde, en yüksek dağılıma sahip olan derecenin yüzde 16 ile C+ olduğu dikkat çekiyor. Dağılımda en yüksek orana sahip diğer dereceler ise yüzde 15’le B ve yüzde 14’le B- olarak görülüyor.

En hızlı yükselen ilçe

2015 yılında C+ derecesi ile 159. sırada yer alan İstanbul’un Şile ilçesi, 2019 yılında 57 sıraya yükselerek A- derecesine sahip olan ve yaşanabilirlik düzeyi en hızlı yükselen ilçe oldu.

 


BENZER YAZILAR