İyi hissetmenizi sağlayacak ev aydınlatma önerileri

Yazıyı paylaş:

Ev dekorasyonunda önemli bir detay olan aydınlatmanın ruh halinizi de etkilediğini biliyor musunuz? Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte günün erken saatlerinde bizi karşılayan karanlıktan çok fazla etkilenmemek için ev aydınlatmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Evdeki karanlık köşeler, huzursuzluk yaratırken daha aydınlık evler iyi hissetmenizi sağlıyor. Ev aydınlatma fikirleri ile sizi rahat ve mutlu edecek bir ortama sahip olabilirsiniz.

Karanlık günlerde bir nebze de olsa rahatlayabilmek için evin girişi başta olmak üzere salon, yatak odası gibi kısımlarda doğru aydınlatma kullanmak gerekiyor. Peki evde uygun aydınlatma nasıl olmalıdır? Bunun sağlığımız açısından önemi nedir?

İşte kışın karanlık günlerinde iyi hissetmenizi sağlayacak ev aydınlatma fikirleri…

 

Giriş aydınlatma

• Evin girişinin aydınlık olması ortama dair algıyı da belirliyor. Mesela girişte parlak ışık kullandığınızda evinize gelen kişiler kendini rahat hissedecektir.
• Gece ise eğer girişte fotoğraf ya da resimler varsa ışığı bu objeler üzerine yoğunlaştırarak farklı bir ambiyans oluşturabilirsiniz.

ev aydınlatma fikirleri

Oturma odası aydınlatma

• İyi aydınlatılmış bir oturma odası mutlu olmanızı sağlarken, beyaz tonlu bir ışık da sizi sakinliğe teşvik ediyor.
• Akşamları romantik bir ortam yaratmak isterseniz daha koyu bir aydınlatma düzeni de tercih edebilirsiniz. Böyle bir ortam gevşeme ve daha rahat konuşma imkânı da sağlıyor.

 

Salon aydınlatma

• Karanlık kış günlerinde salonda kullanacağız parlak ışık güneşi taklit ederek, daha neşeli ve uyanık olmanızı sağlar. Ayrıca sohbeti de daha hareketli hale getirebilir.
• Daha koyu bir aydınlatma ise sizi yemeye ve uyumaya teşvik eder.

 

yatak odası aydınlatma fikirleri

Yatak odası aydınlatma

• Yatak odasında melatonin seviyesini yükselten ve daha rahat hissederek kolayca uyumanızı sağlayacak parlak olmayan, yumuşak bir ışık veren aydınlatma kullanabilirsiniz.
• Bu aydınlatma ile daha rahat uykuya dalabilirsiniz.

 

 

 


BENZER YAZILAR