Kadir Has Üniversitesi ve Zingat işbirliği

Yazıyı paylaş:

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde 5 yeni projede üniversite-sanayi iş birliği ile doktoralı araştırmacılar yetiştirilecek.

Ülkemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesini amaçlayan TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’nın 2019 yılı çağrısı kapsamında Kadir Has Üniversitesi’nin sunduğu 5 proje desteklenmeye hak kazandı.

Kadir Has Üniversitesi’nin desteklenen 5 projesi kapsamında toplamda 15 yeni doktora öğrencisi yetiştirilecek ve öğrencilere TÜBİTAK tarafından aylık 4.500 TL burs verilecek. TÜBİTAK tarafından belirlenen başarı kriterlerini yerine getirmeleri şartıyla akademik çalışmalarını 6 ay yurt dışında devam ettirmeleri için öğrencilere imkân da sunulacak.

Öğrenciler, doktora derecelerini aldıktan sonra projesinde yer aldıkları sanayi kuruluşu bünyesinde istihdam edilecek olup ilgili sanayi kuruluşlarına da TÜBİTAK tarafından 3 yıl süreyle istihdam desteği sağlanacak. Bu kapsamda projeye destek veren 5 sanayi kuruluşundan biri de Zingat oldu.

Zingat’ın yanı sıra Kadir Has Üniversitesi’nin üniversite-sanayi iş birliği ile doktoralı araştırmacılar yetiştirilmesi sürecine destek verecek diğer kuruluşlar arasında Doğuş Bilgi İşlem ve Teknoloji Hizmetleri, D Fast Dağıtım Hizmetleri ve Lojistik, Borçelik, Ambeent Wireless Yazılım ve Bilişim yer aldı.

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde desteklenmeye hak kazanan proje bilgileri şöyle:


BENZER YAZILAR