Satılık konut fiyatları en çok Kilis’te yükseldi!

Yazıyı paylaş:

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2020 Kasım ayı sonuçları açıklandı. İşte Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi ve Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde son durum…

 

Satılık konut fiyatları en çok hangi şehirde arttı?

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre %2.98, geçen yılın aynı dönemine göre ise %25.25 oranında nominal artış gösterdi.

2020 yılı Kasım ayında Kilis’te metrekare başına konut satış fiyatları %3.32 oranında nominal artış gösterdi ve Kilis satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Hakkari’de metrekare başına konut satış yatları %0.10 oranında nominal arttı ve Hakkari satış fiyatlarında en az değişim gözlenen şehir oldu.

 

Kiralık konut fiyatları en çok hangi şehirde arttı?

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi ise, Kasım ayında bir önceki aya göre %1.72, geçen yılın aynı dönemine göre ise %17.71 oranında nominal artış gösterdi.

Kasım ayında Burdur’da metrekare başına konut kira değerleri %3.20 oranında nominal artış gösterdi ve Burdur kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Kars’ta metrekare başına konut kira değerleri %3.20 oranında nominal azaldı ve Kars kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

 

Türkiye’de konut amortisman süresi 20,5 yıl

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %3.39, yıllık bazda ise %31.64 şeklinde gerçekleşti.

Kasım ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 20.5 yıl olarak ölçülürken, yıllık brüt getiri oranı ise %4.99 olarak kaydedildi.

 


BENZER YAZILAR