Kuzey Şehir: Türkiye’nin en büyük konut projesi

Yazıyı paylaş:

Sosyal konut alanında uygulaması tek seferde gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük konut projesi olan Gaziantep’teki Kuzey Şehir projesinde inşaatlar hızla yükselirken, projenin yaklaşık yüzde 10’u tamamlandı.

AA muhabirinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gaziantep için kurgulanan modelde, yol ve parseller ile bir mahalle kurgusu oluşturularak standart 12 ev tipi ile geleneksel şehir dokusu elde ediliyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Gaziantep’te hayata geçirdiği Kuzey Şehir Projesi, Türkiye’deki 23 ilden daha büyük olacak.

 

Kuzey Şehir projesi 2023’e kadar tamamlanacak

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’ni 2023’e kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Turan, “Mevcut yerleşimle bağları güçlü, ticari, sosyal ve kültürel yapısıyla kendi içinde merkez nitelikleri barındıran, sıcak ve samimi insan ilişkilerinin ön planda olduğu 300 bin nüfuslu yeni bir yerleşim bölgemiz olacak.” diye konuştu.

 

İlk teslimat 1,5 yıl sonra

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ilk konutların 1,5 yıla kadar sahiplerine teslim edileceğini öngördüklerini belirtti.

“Zamanlama, stres ve trafik başta olmak üzere birçok soruna çözüm olacak bir proje hayata geçiriliyor.” diyen Şahin, “Tüm dünyada üretim neredeyse şehir oraya taşınıyor. Biz de şimdi üretimin olduğu yere şehir kuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA


BENZER YAZILAR