Kira geliri elde edenler 1 Mart’a dikkat!

Yazıyı paylaş:

2016 yılında kiraladığı konuttan 3 bin 800 TL’nin, iş yerinden ise 30 bin TL’nin üzerinde kira geliri olanlar için beyan dönemi 1 Mart 2017’de başlıyor. Kira beyanı için son tarih 27 Mart.

 

 

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, kira gelirlerinde 2016 yılı için istisna oranlarının konutta 3 bin 800 TL, iş yerinde ise 30 bin TL olduğu bilgisini verdi.

Kolçak, yaptığı açıklamada “1 Ocak-31 Aralık dönemine ait beyana tâbi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için takip eden yılın mart ayının 1. gününden 25. günü akşamına kadar beyannamelerin verilmesi gerekir. Beyanname verme süresinin son gününün resmî tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebilir. Bu da 27 Mart’a denk geliyor” dedi.

 

Birden fazla kira geliri elde edenler ne yapmalı?

İstisna haddinin üzerinde konut ve iş yeri kira geliri elde edenlerin bu istisna oranlarını düştükten sonra beyanname vereceklerini ifade eden TÜSODER Başkanı Kolçak, istisna oranlarının sadece bir konut için kullanılabildiğine, birden fazla konuttan gelir elde edenlerin buna dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

İstanbul’da kira getirisi en yüksek 10 semt!

BENZER YAZILAR