2019 yılında gayrimenkul pazarlaması için 5 önemli ipucu!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe güçlü ve başarılı bir marka olabilmek için pazarlama stratejileri ve izlenecek yöntemler önem taşıyor. Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte dijital pazarlama yöntemleri son yıllarda daha çok ilgi görüyor ve 2019 yılında da dijital pazarlamanın önemi artacağı öngörülüyor. 2018 yılını geride bırakmaya günler kala, yeni yıl hedeflerini belirleyen gayrimenkul danışmanları; daha hızlı satış yapabilmek için pazarlama stratejilerini doğru belirlemeli.

Peki 2019 yılında etkili ve satış rakamlarını artıracak pazarlama stratejisi hazırlarken neler yapmalı? İşte yeni yılda gayrimenkul sektöründe başarılı bir pazarlama stratejisi için 5 önemli ipucu!

 

Kış aylarında daha çok emlak satışı için 10 ipucu

 

1- Hedef kitle
Gayrimenkul sektöründe etkin bir rol alabilmek için hedef kitleyi tanımak ve stratejiyi buna yönelik belirlemek önemli bir adımdır. Gayrimenkul şirketleri, hedef kitleleri neredeyse orada olmalıdır. Örneğin, hitap edilen hedef kitle aktif olarak sosyal medyada vakit geçiriyorsa, emlak şirketlerinin de bu platformda etkin bir iletişim stratejisi belirlemesi gerekiyor.

 

2- Yeni videolar
Sosyal medyada yayınlanan videoların izlenme oranı oldukça yüksek. Videolar ayrıca organik trafiği artırır. Sosyal medya hesaplarına sahip bir gayrimenkul danışmanıysanız, hikâye oluşturmak için videoları kullanabilirsiniz. Örneğin; aldıkları evi çok seven bir ailenin heyecanını kısa bir videoyla paylaşabilirsiniz. Uzman olduğunuz bölgeyle ilgili ulaşım, yeni proje vb. önemli ve ilgi çekici haberleri videolarla paylaşabilirsiniz.

 

 

 

3- Özgün sosyal medya kullanımı
Potansiyel müşterileriniz; tanıdıkları ve güvendikleri gayrimenkul danışmanlarıyla çalışmak ister. Bu nedenle sosyal medya hesaplarınızda sadece emlak portföyünüzle ilgili paylaşımlar yapmak yerine kendinizle ilgili de ipuçları verebilirsiniz. Burada önemli olan dengeyi kurmaktır, hem profesyonel hem de profesyonelliğe zarar vermeyecek kişisellikteki paylaşımlar, takipçi sayınızı artıracaktır.

 

4- Yaratıcılık
Video paylaşmak, sosyal medya platformlarını etkin kullanmak önemlidir ancak bunu tüm gayrimenkul danışmanları yapabilir. Sizi sektörde bir adım öne çıkaracak sihirli kelime: Yaratıcılık! Daha önce yapılmayan kampanyalara imza atmak, şaşırtıcı ve ilgi çeken sosyal medya paylaşımları hazırlamak, aranan gayrimenkul danışmanı olmanızı sağlar.

Teknoloji ve getirdiği imkânlar genişledikçe, pazarlama yöntemlerinin de ihtiyaçları değişiyor. Emlak pazarlamasında başarılı olmanın en önemli kurallarından biri de denemektir. Sürekli olarak denemeli ve bu deneyimi verilere dökmelisiniz. Çıkan sonuçlar, sizi doğru alana yönlendirecektir.

 

5- Birebir iletişim
Dijital pazarlama ve teknoloji yeniliklerle gelişmeye, ilgi görmeye devam etse de birebir iletişim her zaman etkili olmaya devam edecek. Birebir iletişimi artırmak için dijital pazarlamanın gücünden faydalanırken; müşterilerinizle yapacağınız görüşmelere vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Emlak sektöründe iletişim kurmak çok önemli bir gerekliliktir. Kalıcı ilişkiler, güçlü bağlantılar kurmanızı ve daha çok kazanmanızı sağlar.

 

Emlak satışlarınızda sosyal medyayı kullanmanın 3 kolay yolu

 


BENZER YAZILAR