Antalya’da fahiş kiralara karşı protesto yürüyüşü

Yazıyı paylaş:

Antalya’da artan kira ücretlerini protesto eden Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri bir yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 20 kişilik grup, ellerinde dövizlerle basın açıklaması yaparak yüksek kiraları protesto etti. Yürüyüşe katılanlar, yabancılara konut satışının durdurulmasını istedi.

Kiracılar Dayanışma Platformu, artan konut fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşayanların bir araya geldiği bir oluşum… Platform üyelerinin hem yüksek kira fiyatlarını hem de yabancılara konut satışına karşı tepkilerini ortaya koyduğu yürüyüş, Antalya’da Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na doğru düzenlendi.

Müzeden meydana yürüyen platform üyesi vatandaşlar “Yabancı göçü durdurulsun”, “Evden atılmak istemiyoruz”, “Fahiş kiraya dur de”, “Kiracılar sokakta yetkililer nerede?”, “Sokağa atılmak istemiyoruz” sloganları attı.

Mağdur kiracılar adına basın açıklamasını Musa Yaşar okudu. Yaşar, “Burada toplanma ve bir araya gelmemizdeki amaç fahiş oranlarda artan kira bedelleridir. Yüksek oranda artan kira fiyatları ve ev sahipleri tarafından zor kullanılarak, kanunsuzca uygulanan psikolojik şiddet ile tehditlerle evlerinden yasa dışı çıkartılma sebebi ile sesimizi duyurmaya geldik. Bu insanların birçoğu ya asgari ücretle çalışan emekçi ya da yıllarca bu millete hizmet etmiş kıymetli emeklilerimizdir. Maalesef toplumumuzun kangren olmuş barınma sorununa devlet büyüklerinin ivedilikle el uzatmasını, çözümlemesini istiyoruz. Kirazedelerin devlet tarafından korunup kollanmasını istiyoruz. Bu barınma ihtiyacı sorunu kısa zamanda çözülmezse başka şehirlere göç başlayacaktır. Turizm, tarım ve beden işçilerinin bu şehirden ayrılması hizmet sektörü için büyük bir felaket ve yıkım olur” dedi.

Platform kurucularından Cengiz Kul, aldıkları maaşın kiraya gitmesinden sitem etti. Seda Kul, kiraların Antalya genelinde değil, Türkiye genelinde bir sorun olduğuna değindi. Kul, “Ev kiraları asgari ücretin üzerinde seyrediyor. Türk halkının geleceğe dair umudu kalmadı, sadece gününü kurtarıyor” dedi.

Platform kurucularından Şerife Yavuz, yabancılara konut satışının durdurulmasını istedi. Sokakta yaşayan Bozkaya ailesi de yürüyüşe katıldı.

Samet-Sümeyye Bozkaya çifti, iki çocuklarıyla dört aydır sokakta olduklarını, fahiş kira ücretlerine yetkililerin çözüm bulmasını istediklerini dile getirdi.

 

Kaynak: DHA


BENZER YAZILAR