Taşınırken işinizi kolaylaştıracak 4 pratik fikir!

Yazıyı paylaş:

Taşınmak zor ve yorucu görünse de pratik yöntemlerle ev taşıma sürecinizi kolaylaştırmak elinizde! İster yakın ister uzak bir bölgeye taşının, ister tek başınıza ya da büyük bir aile olun taşınma işleri gözünüzde büyüyor olabilir. Ancak, neredeyse evrensel olarak her taşıma işini kolaylaştıran yöntemler var.

İşte süreci daha az zahmetli hale getirmenizi sağlayacak, eşyalarınızı toplarken uygulayabileceğiniz 4 pratik fikir…

1. Eşyalarınızı düzenlemekle başlayın

Taşınırken organize olmanın en iyi ipuçlarından biri, dağınıklığı gidermektir. Eğer eviniz dağınıksa taşınırken kafanız karışır ve iş yükünüz artar. Düzenli bir evde eşyaları ayırmak ve kolilemek daha kolay olacaktır.

Dağınıklığı gidermek için kullanmadığınız eşyaları ayırın. Yeni evinize giderken, yanınıza her odadan sadece ihtiyacınız olan eşyaları seçin ve fazlalıkları atın. Eşyalarınızı elerken oda oda gözden geçirerek karar verin ve tüm dolaplara, çekmecelere baktığınıza emin olun. Dolap temizliği yaparken, bir yıl ve daha uzun süre giymediğiniz kıyafetleriniz varsa eleyebilirsiniz. Çünkü muhtemelen bir daha kullanmayacaksınız.

2. Paketleme alanı oluşturun

İster bir köşe ister bir dolap veya tüm bir oda olsun, paketleme bölgesini bir kenara ayırmak, düzenli kalmanız için yararlı ve görünür bir yoldur. Taşınma gününde muhtemelen ihtiyacınız olacak önemli, güncel eşyaları bu noktaya koyabilirsiniz.

3. Benzer eşyaları birlikte paketleyin

Eşyaları kutularken, benzer ve ortak amaç için kullanılan öğeleri birlikte gruplandırın. Örneğin, masanızın içindekileri bir araya toplayın, tüm mutfak gereçlerini bir araya getirin ve belirli bir hobi veya aktivite için her şeyi gruplandırın. Düzenli hareket etmek, yeni evinizde koli açma sürecini önemli ölçüde kolaylaştıracaktır. Benzer ağırlıktaki öğeler de birlikte paketlenmeli ve en ağır eşyalar kolinin altına konulmalıdır.

Büyük boy kolileriniz mi var? Harika! Yastıklarınızı, yorganlarınızı ve hafif eşyalarınızı buraya koyun ve daha küçük kutularınızı kitaplarınız veya daha ağır eşyalarınız için ayırın.

4. Etiket ve renk kodu hazırlayın

Kolilerin üzerine yapıştıracağınız etiketlerin üzerine büyük harflerle hangi odaya ait olduğunu ve eşyanın adını yazın, her koliyi karşılıklı iki tarafından bu şekilde etiketleyin. Böylelikle kolinin içinde ne olduğunu görmeniz kolaylaşacaktır.

Renkli etiketleri kullanarak her odaya bir renk verebilirsiniz. Örneğin, mutfak kırmızı, yatak odası mavi vb. Her etikete renkli çıkartmalar ekleyerek her bir kutunun yeni evinizde nereye ait olduğunu bir bakışta kolayca anlayabilirsiniz. Biraz planlama ve doğru malzemelerle, taşınma stresini önemli ölçüde azaltabilirsiniz.


BENZER YAZILAR