Emlakta “yaz sezonuna” hazır mısınız?

Yazıyı paylaş:

İlkbaharı yaşadığımız ve yaz aylarına yaklaştığımız bu dönem emlak sektörü de canlanmaya başladı. Yeni evlenecek çiftlerden üniversite öğrencilerine ve hatta yazlık ev sezonunu açacaklara kadar satılık veya kiralık yeni bir ev arayışının artış gösterdiği bu mevsimler emlak sektöründe hareketliliği beraberinde getiriyor. 

 

Ev satışında yaz mevsimi tüyoları 

Peki emlakta yaz sezonuna nasıl hazırlanmalı? İşte yaz sezonu ile birlikte artan ev talebini karşılamanın 4 yolu…

1) Satacağınız evi yaza hazırlayın

• Portföyünüzdeki evlerin bahçe ya da havuzu varsa temizlenmesi, havalandırma sisteminin kontrol edilmesi gibi yaza hazırlık işleri yapılabilir.

• Satışa ya da kiraya çıkardığınız evin her zaman temiz ve düzenli görünmesine dikkat edin. Bu konuda ev sahiplerine tavsiyeler verin. Hatta eşyaları evi daha büyük gösterecek şekilde düzenlemesini de sağlayabilirsiniz.

• Eğer sattığınız ya da kiraladığınız ev ikinci el ise, evde tamir edilmesi gereken yerleri ev sahibine iletebilirsiniz.

 

2) Fotoğraflarınız ve ilanınız profesyonel olsun

• Ev satın almak ya da kiralamak isteyenlerin yüzde 60’nın ev ilanında ilk önce fotoğraflara baktığını biliyor musunuz? Peki ilandaki profesyonel fotoğrafların sizi satışa yüzde 39 daha fazla yaklaştırdığını söylesek? Bu nedenle satışa veya kiraya çıkardığınız evin ilanının emlak arayışında olanların ilgisini çekecek düzeyde olması önemli.

• Bu soruların cevapları için “Evin fotoğrafı satış fiyatını ne kadar artırır?” haberimize ve Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan’ın “Ev arayanlar hangi ilanları tıklar?” önerilerine mutlaka göz atın.

3) Randevuları gündüz saatlerine verin

• Satmak ya da kiralamak istediğiniz evin aydınlık olması her zaman avantaj sağlıyor.

• Evin doğal ışık alması ya da aydınlatmasının iyi olması evi daha geniş gösteriyor.

• Alıcılara ev ziyareti için randevuyu gün ışığı için en doğru saatlerde vermeyi unutmayın! Bu durum potansiyel alıcıları ya da kiracıları olumlu olarak etkiliyor.

 

4) Evin fiyatını belirleyin 

• Yaz aylarında konutta arz arttığı için gayrimenkul fiyatlarında da artış görülüyor.

• Evin kira fiyatı belirlemek için bölgedeki kira fiyatlarına göz atabilirsiniz. Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.comBölge Raporu” uygulamasıyla kolayca evin bulunduğu lokasyondaki benzer dairelerin kira fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

• Peki evin satış ya da fiyatı nasıl belirlenir? Evin satış fiyatını belirlerken, kira bedeli üzerinden ilerleyebilirsiniz. Kira bedeli ile satış bedeli arasında ortalama 200-220 kata arasında değişen bir oran söz konusu oluyor. Yine Zingat.com üzerinden “Evimin Değeri” ya da “Bölge Raporu” uygulamalarıyla kolayca evin satış değerini öğrenebilirsiniz.


BENZER YAZILAR