Evinizin de detoksa ihtiyacı var!

Yazıyı paylaş:

Nasıl ki vücudumuzu toksinlerden arındırmak için detoks yapıyorsak, evimizin de zararlı unsurlardan kurtulmak için detoksa ihtiyacı var. Karışıklık, toz, duvar boyaları, kimyasal deterjanlar, elektronik cihazlar zamanla yaşam kalitemizi düşürüyor. Peki, evimizi zararlı unsurlardan nasıl arındıracağız? İşte evinize uygulayabileceğiniz detoks adımları…

 

 

Yatak odasından başlayın
Kaliteli bir uyku için yatak odanızın size uygun ortamı sağladığından emin olun. İlk adımda elektronik cihazlardan gelen radyasyondan kurtulun. Dağınıklık, uykudan önce zihninizi yorabilir, yatak odanızdaki eşyaları düzenleyin. Dışarıdan gelecek toz ve kirlere karşı ayakkabı ve terliklerinizi yatak odanızın dışında tutun. Çarşaflarınızı doğal deterjanlarla yıkayın. Yatak odanıza detoks yaparak, uykunuzu daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.

 

Feng Shui’ye göre yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı?

 

Elektronik cihazları bir süreliğine kapatın
Evinizdeki tüm elektronik eşyaları bir süreliğine kapatın. Sürekli açık olan televizyon, bilgisayar, ya da cep telefonu farkında olmasanız da sizi uyarır, dinlenmenize engel olur ve rahatsız eder. Evinize detoks yaparken, en önemli adım tüm elektronik eşyaları kapatmaktır.

 

 

Pencereleri açın
“Güneş girmeyen eve doktor girer” atasözünü bilmeyen yoktur. Perdelerinizi açın ve tüm gün odalarınızın güneş almasını sağlayın. Daha sonra evinizi en az bir saat havalandırın, taze havadaki oksijen kanımızı temizler. Güneşten gelen ısı odadaki fazla nemi azaltacağı için küf ve mantar oluşum riskini azaltır. Sıcak aylarda taze hava dolaşımını sağlamak için pencereleri daha sık açın.

 

Gereksiz eşyalardan kurtulun
Kullanmadığınız, işe yaramayan eşyaları atın ve yenilere yer açın. Daha düzenli bir görünüm için küçük alanları değerlendirin. Eski dergileri, gazeteleri kaldırın ya da atın. Dekorasyonunuzla uyumlu olmayan, gözünüzü yoran eşyalarınızı değiştirin. Tüm eşyalarınızı kullanım amaçlarına göre size kolaylık sağlayacak şekilde yerleştirin.

 

 

Duvar boyası
Oda içindeki havayı sağlıklı olmasını sağlayacak, kimyasal oranı düşük bir boya tercih edin. Özellikle çocuk ve yatak odalarında organik duvar boyalarını kullanmanız doğru bir seçim olacaktır.

 

 


BENZER YAZILAR