Feng Shui’ye göre yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Yazıyı paylaş:

Çin öğretisinde rüzgar ve su anlamına gelen Feng Shui, doğadaki yaşam enerjisini mekanlarda harekete geçirme yöntemlerini kapsıyor. Evdeki yaşam enerjisini harekete geçirmek için dekorasyona dikkat etmek önemlidir. Özellikle yatak odası Feng Shui’ye göre dekore edilerek, daha enerjik ve huzurlu bir ortam yaratılabilir. Bu şekilde daha rahat uyuyabilir ve güne daha dinç başlayabilirsiniz. Peki, Feng Shui’ye göre yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı? Odanızda daha fazla yaşam enerjisi ve huzur için nelere dikkat etmelisiniz? Feng Shui uzmanı Catherine Brophy’nin önerileri ile Feng Shui’ye göre yatak odası dekorasyonu ipuçları…

 

Dünyadan 20 şaşırtıcı yatak odası fotoğrafı!

 

• Yatağın altında bir şey saklamayın
Feng Shuie uzmanı Catherine Brophy, her eşyanın kendine özel bir enerjisi olduğunu söylüyor. Bu sebeple özellikle yatağın altına eşya saklanmamasını öneriyor. Özellikle uyku zorluğu çeken kişilerde, yatak altında eşya saklanmayı tercih etmemeli.

 

• Odadaki dağınıklığı düzeltin ve temiz tutun
Sakin, rahat bir ortam yaratmanın ilk adımı, çevrenizin temiz ve dağınık olmadığından emin olmaktır. Yatak odasında derin bir temizlik yapın, dolabınızdaki her şeyi düzenleyin ve sevmediğiniz şeylerden kurtulun. Eğer asla giymeyeceğinizi bildiğiniz kıyafetleriniz varsa onları dağıtabilir ve böylece bu eşyaların enerjinizi almasını önleyebilirsiniz.

• Geçmişi hatırlatan eşyalardan kurutulun
Geçmişle yaşamak bugün ile barışmanızı engeller. Bu sebeple yatak odanızda size kötü anıları hatırlatan eşyalarından kurtulun. Bu eşya bir biblo, fotoğraf ya da ailenizden yadigar sanat eseri olabilir. Size kendinizi kötü hissediyorsa hiç düşünmeden bu tür eşyalardan vazgeçmelisiniz.

 

• Yatak odasında boş alanlar bırakın
Yatak odanızda boş alanlar bırakın. Yatağın her iki tarafında da yeterli alan var mı? Yataktan kalktığınızda rahatça hareket edebiliyor musunuz? Yükseklik size uygun mu? Tüm bunlar odanızdaki yaşam enerjinizi etkileyen unsurlardır, bunlara dikkat etmelisiniz.

 

Yatak odanızı 7 adımda daha geniş gösterin!

 

• Kırılmış her şeyi onarın
Yatak odanızda kırık eşyalar bulundurmayın. Evinizde eşyalarla ilgili bir liste yapın ve hepsini elden geçirin. Kırık olan eşyalarınızı tamir edin, edilmeyenleri de çöpe atın.

 

• Bir sürü ayna asmayın!
Feng Shui inanışına göre aynalar, enerji ve ışığı yansıtır. Yatak odası ise ayna kullanımının yoğun olduğu bir mekandır. Ancak yatarken düşüncelerinizi görmek sizi rahatsız edebilir. Bu sebeple aynanın yatağınızın ya da pencerenin karşısında yer almamasına dikkat edin. Aksi durumda uykuya dalmanız zorlaşacaktır.

Kaynak: housebeautiful

BENZER YAZILAR