Evlenecek çiftler ev seçerken nelere dikkat etmeli?

Yazıyı paylaş:

İlkbahar ve yaz ayları düğün sezonu olarak biliniyor. Evlenecek çiftler çoğunlukla havaların ısınmasıyla birlikte yeni hayatlarının hazırlıklarına başlıyor. Bu sürecin en önemli kısmı da bir ev bulmak oluyor. Herkesin olduğu gibi yeni evli çiftlerin de en temel ihtiyaçlarından biri barınma.

Evlenirken yapılan masraflar kimi zaman çiftleri zorlayabiliyor. Peki evlenecek çiftler ev satın almaya ya da kiralamaya karar verirken nelere dikkat etmeli?

İşte bütçe ve ihtiyaçlar belirlendikten sonra ev seçerken dikkat edilmesi gerekenler…

 

 

Hayalinizdeki eve karar vermeden önce ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olun

* Gerçekten hangi özelliklere sahip bir evin sizi mutlu edeceğine odaklanın ve bu özellikleri listeleyin. En önemlisi eşinizle isteklerinizi ortak bir noktada buluşturmaya özen gösterin.

* Bütçe belirlerken ev satın alma sonrasında yapacağınız masrafları da ekleyin. Tapu, emlak vergisi, tadilat vs.

* Eğer evlenmeden önce ev satın almaya karar verdiyseniz, iş ve sosyal yaşamanıza yakın bir yer kolaylık sağlayacaktır.

* Araştırdığınız evin inşaat malzeme kalitesini inceleyin ve inşaat yönetmeliklerine uygunluğunu öğrenin.

* Hayalinizdeki evi bulduktan sonra resmi incelemeler yapmayı ihmâl etmeyin. Evin tapu durumunu araştırın ve kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tapusu olan evleri tercih etmeye çalışın.

* Eğer ikinci el bir ev alacaksınız binanın yaşını, deprem yönetmeliğine uygunluğunu mutlaka öğrenin.

* Brüt ile net metrekare arasındaki farkı hesaplamakta fayda var. Evin net metrekaresini dikkate alarak kararınızı verin.

 

Zingat.com’da doğayla iç içe satılık evler!

 

Kiralık ev ararken yaşam standartınıza uygun olmasına dikkat edin!

* En doğru kiralık daire, aslında yaşam standartlarınıza uygun olandır. Evin sadece iç özelliklerine değil, muhitte ve binada oturan kişilerin sosyo-kültürel özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Yaşam standartınızla uyumlu bir ev yeni hayatınıza daha kolay adapte olmanızı sağlayacaktır.

* Kiralık evin iç özellikleri kadar ulaşım kolaylığı sunması da önemlidir. Sosyal hayatınıza ve iş yerlerinize ulaşımda rahatlık sağlayacak bölgelerdeki kiralık dairelere daha sıcak bakabilirsiniz.

* Büyük bir daire ilk etapta herkesin hoşuna gidebilir ancak bakımı ve masrafı da daha fazla olur. Düğün, eşya gibi birçok masrafı karşıladıktan sonra küçük ama kullanışlı bir ev seçmek hem az masraflı hem de pratik kullanımlı olabilir.

* Kiralık daire seçerken avantajlı özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Mesela pay ölçerli olmasının, aidat giderinin, binanın mantolamalı oluşunun sağlayacağı artı özellikleri incelemeyi unutmayın.

* Dilerseniz, evlilik hazırlığı yaparken ev arama sürecini daha basit bir hale getirebilirsiniz.“Zingat Bana Ev Bul” hizmetini kullanarak, yapmanız gereken tek şey, bilgilerinizi bu  hizmet üzerinde paylaşmak. Bu adımın sonrasında istediğiniz evle ilgili tüm özelliklerini öğrenmek için Zingat.com uzmanları sizi arayarak platformun iş ortağı olan gayrimenkul profesyonellerini arayışına uygun alternatifleri sunmak üzere yönlendiriyor.

 

İkinci el ev alırken tercih edilen illerde emlak fiyatları!

 


BENZER YAZILAR