Emlak danışmanlarının doğru bildiği 4 yanlış!

Yazıyı paylaş:

Her gayrimenkul danışmanı daha çok ev satmak, kiralamak ve haliyle kazancını artırmak ister. Rekabetin yoğun olduğu gayrimenkul piyasasında başarı için öncelikle yeniliklere açık olmak ve kimi zaman da ezber bozmak gerekiyor.

Rakiplerinden bir adım önde olan emlak danışmanları; uzmanlık bölgesindeki emlak bilgisine hâkimdir, müşterilerine sağlayabildiği destek ve güvene dayalı kurduğu uzun süreli iletişim yeteneklerini kullanmasını bilir.

Siz de bölgenizdeki en iyi danışmanlardan biri olmak istiyorsanız emlak danışmanlarının doğru bildiği bu 4 yanlıştan kaçının…

 

 

 

1- Müşteri ilişkilerini doğal akışına bırakmak

Genellikle gayrimenkul danışmanlarının iletişimleri güçlüdür ama bu tek başına yeterli bir meziyet değildir. Müşteri ilişkilerinizi doğru yönetmeniz size daha çok kazanç sağlayacaktır. Profesyonel müşteri ilişkisi yönetimi için bu adımları izleyebilirsiniz;

* Potansiyel müşterileri sınıflandırın.
* Müşterileriyle paylaşabileceğiniz içeriği, nasıl kategorilere ayırdığınıza göre tanımlayın.
* Onlarla yaptığınız etkileşimlere dayanarak notlar ekleyin.
* Sosyal medya paylaşımlarının ne zaman yayınlanacağına dair bir plan hazırlayın.
* Sizi referans gösteren müşterilerinize teşekkür notları yazın.
* Müşterilerinizle işinizin hiçbir zaman bitmediğini düşünerek, bağlantınızı koparmayın.

 

2- Marka danışman olmak için doğru adımları takip etmemek

Gayrimenkul sektöründe iyi bir marka, rakiplerinden her zaman daha kazançlı oluyor. Haliyle de emlak sektöründe başarıya giden yol, markalaşma sürecinden geçiyor.

* Marka bilinirliğini artırmak ve satışları hızlandırmak için markalaşma süreci çok iyi planlanmalı.
* Marka olmak için cevaplamanız gereken bir soru var: Sizi diğer gayrimenkul danışmanlarından ayıran özellikleriniz, uzman olduğunuz emlak tipi nedir?
* Bu soruyu cevaplamanın ilk adımı amacınızı, güçlü yönlerinizi, değerlerinizi ve iş prensiplerinizi belirleyebilirsiniz.
* Son derece rekabetçi olan gayrimenkul sektöründe, avantajları öne çıkartmak marka danışman olma yolunun başlangıcı sayılıyor.

 

Sevilen gayrimenkul danışmanlarının özellikleri!

 

3- Pazarlama için yeteri kadar bütçe ayırmamak

Kazancınız bugün size yeterli geliyor ve pazarlama faaliyetlerine bütçe ayırmayı düşünmüyor olabilirsiniz. Ancak gelişen teknolojiyi takip etmemek, pazarlama için yeteri kadar zaman ve bütçe ayırmamak, kısa vadede planlarınızı olumsuz anlamda etkileyecektir.

* Kazancınızın yüzde 15’ini emlak portföyünüzün pazarlaması için kullanmak, markanızın güçlü kalmasını sağlar.
* Emlak sitesi üyeliği, kurumsal web sitesi, kişisel blog, sosyal medya hesapları yönetimi gibi için yapacağınız harcamalar size fırsatlar ve yeni gelirler olarak geri dönecektir.

 

4- Gayrimenkul eğitiminin sürekliliğini sağlamamak

Emlak danışmanları sadece konut alımı, satışı ya da kiraya verilmesinde aracılık yapan kişiler olmaktan çıkıp, müşterilerinin gayrimenkul yatırımlarını doğru yönlendiren, yöneten ve bu zor alanda rehberlikleriyle öne çıkan kişilere dönüşüyor. Dolayısıyla müşterilerinizi bilgilendirirken daha çok bilgi ve veriye ihtiyacınız olacak.

* Emlak sektöründe yalnızca konut alım-satımı ile ilgili faaliyet göstermek değil, alıcılara yatırım konusunda danışmanlık ve rehberlik yapabilmek de çok önemli.
* Eğitim olanaklarını araştırıp, satış – pazarlama ve mesleki gelişim konularını kapsayan eğitimlerin sürekliliğini sağlayabilirsiniz.
* Sektördeki gelişmeleri takip etmenin ve emlak trendlerinden haberdar olmanın da eğitimin bir parçası olduğunu unutmayın.

 

Gayrimenkul danışmanlarının neden bir ofise ihtiyacı var?

 


BENZER YAZILAR