Gayrimenkul danışmanının iş planı nasıl olmalı?

Yazıyı paylaş:

Her gayrimenkul danışmanının başarılı olmak için bir plana ihtiyacı vardır. İş planı sayesinde planlı bir şekilde ilerleyebilir rakiplerinizden bir adım önde olmayı başarabilirsiniz. Aynı zamanda doğru parametrelerle hazırlanmış bir iş planı her zaman güncel kalmanızı sağlar.

 

Gayrimenkul profesyonelleri için en uygun iş planı ulaşılabilir hedefler içermeli ve aynı zamanda güncelliğini korumalıdır. Yıllık iş planı hazırlarken değişen koşullara uyum sağlamak için üç aylık hedefler belirlemek daha sağlam ilerlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, zaman içindeki sonuçları izlemenize, müşteri adayı oluşturma stratejilerini test etmenize ve yeni pazarlama yaklaşımları geliştirmenize de fayda sağlar.

İşte iyi bir gayrimenkul danışmanının iş planının size gösterecekleri…

 

Bir yönetici özeti yazmakla başlayın

• Gayrimenkul iş planlaması her zaman kim olduğunuzun, hangi hizmetleri sunduğunuzun, nerede faaliyet gösterdiğinizin ve kime hizmet ettiğinizin bir özeti ile başlamalıdır.

• Görev tanımınızı belirleyin.

• Misyonunuz tüm iş planınızı destekleyen temeldir, yol gösterici ilkelerinizi ve hedeflerinizi açıkça belirtmelidir.

• Bir ekiple çalışıyorsanız, başarınıza katkıda bulunan tüm üyeleri ve görevlerini belirleyin. Belirli görevler için rollerini, sorumluluklarını gösteren bir tablo oluşturun.

 

İş hedeflerini ana hatlarıyla belirtin

• Hedefleriniz spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir ve gerçekçi olmalıdır. Bunlar, hedefe ulaşmak için gereken özel görevler ve faaliyetler içerebilir.

• Sosyal medya, ücretli reklam ve şirketinizin web sitesi gibi dijital pazarlama kaynaklarını kullanarak her ay nitelikli satış üretimini artırabilirsiniz.

Başarıya giden anahtarlarınızı belirleyin

• Hedef kitlenize her anlamda hitap etmeniz çok önemli. Başarılı bir gayrimenkul danışmanı hedef kitlesinin son birkaç yılda nasıl davrandığını ve bunun yanı sıra nereye ve neden gittiğini çözümler.

 

Üç soruyu mutlaka yanıtlayın

1) Beni rakiplerimden ayıran nedir?
2) Hangi becerilerimin geliştirilmesi gerekiyor?
3) Kaçırdığım herhangi bir fırsat var mı?

Pazarlama stratejisi oluşturun

• Her gayrimenkul iş planı şablonunun bir pazarlama stratejisi tablosuna ihtiyacı vardır. Kaynaklarınızı ve temel özelliklerinizi vurgulayın.

• Müşteri adayları oluşturmanın yollarını listeleyin.

• Müşteri adayları oluşturmak için her zaman etkili yöntemlerin bir listesini tutun ve yeni stratejiler ortaya çıktığında listeyi güncelleyin.

 

Yıllık satış tahmini yapın

• Önümüzdeki bir yıl için satışlarınızı tahmin etmek için sektörün büyüme hızını, trendleri ve diğer gayrimenkul pazarlama stratejilerini planınıza dahil edin.

 

İş planı performansınızı hesaplayın

• Gayrimenkul iş planınızdaki son adım, planın performansını ölçmektir. Performansla ilgili soruları ve bunları nasıl ölçeceğinizi takip edin.

İş planınıza; hedeflerinizi, tahminlerinizi, harcamalarınızı ve verilerinizi eklemeyi unutmayın. İlerlemenizi doğru bir şekilde takip etmek, gelişmek ve hedef müşterinizin ihtiyaçlarına göre güncel kalmak için düzenli olarak güncellemeyi unutmayın.

 


BENZER YAZILAR