Geleneksel ev dekorasyon fikirleri

Yazıyı paylaş:

Ev dekorasyonunda klasik parçalardan yanaysanız ve yeni fikirlere açık değilseniz bu yazı tam size göre! Klasik eşyalarla hem şık hem de rahat bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

 

Modern dokunuşlarla hareket katın

Geleneksel tarzda ev dekorasyonu yapmak başlangıçta sıkıcı görünebilir ancak böyle olmak zorunda değil. Sadece mobilyaları ve aksesuarları iyi yorumlamak gerekiyor. Geleneksel tarzda tüm eşyaların simetrik olması beklenir ancak bu kuralı küçük dokunuşlarla kırıp, yaşam alanınıza hareket katabilirsiniz. Birkaç modern fikir, geleneksel dekorasyonunuzu bozmayacaktır.

 

 

Ahşabın sıcaklığını kullanın

Geleneksel tarz genellikle ceviz, kiraz ve maun gibi zengin ahşap tonlarından oluşur. Orta kahve tonlar hâkimdir. Ancak beyaz eskitme ahşap mobilyalar da son yıllarda tercih ediliyor. Perdeler koyu ya da açık renklerde klasik tarzda olmalıdır. Stor tarzı modern perdeler geleneksel tarza uyum sağlamayacaktır.

 

 

Klasik koltuklar, el dokuma halılar geleneksel dekorasyon tarzıyla uyumludur. Chester koltuk takımları salonunuza ayrı bir hava katmanızı sağlar. Dekorasyonunuzu ahşap eskitme konsol, yan sehpa ve orta sehpayla tamamlayabilirsiniz. Ceviz kitaplık ve klasik eserlerin geleneksel dekorasyonunuzla adeta bir bütün olacağından hiç şüpheniz olmasın. Antika, deri ciltli kitapları da kullanabilirsiniz. Geleneksel dekorasyonunuzu bozmayacak şekilde; metal ve bronz duvar aplikleri, şamdanlar, klasik yağlı boya tablolar seçerek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

 

 

 

Aydınlatmayı unutmayın!
Eğer koyu ahşap mobilyalar tercih ettiyseniz, evinizi boğmamak için bitkilerden yararlanabilirsiniz. Açık renk saksılarda salon bitkileri evinizi daha canlı gösterecektir. Duvarlarınızda da açık ve nötr renkleri tercih etmelisiniz.

 

Yeni trend: Endüstriyel dekorasyon!

 


BENZER YAZILAR