İstanbul’da daha güvenli ilçelere taşınma hareketliliği

Yazıyı paylaş:

Yaşanan deprem felaketinin ardından hem deprem bölgesinde hem de deprem açısından riskli diğer illerde konut arayışı arttı. Özellikle İstanbul’un taşınma hareketliliği ile ilgili NTV kanalına önemli bilgiler veren Zingat Satış ve Ticari İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Eser Karaismailoglu sıfır projelere olan ilginin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Zingat Satış ve Ticari İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Eser Karaismailoğlu

 

1999 öncesi yapılan konutlara ilginin düşük olduğunu belirten Karaismailoglu, Anadolu Yakası’nda Çekmeköy, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye talep gören ilçeler olduğunu Avrupa Yakasında ise Bahçeşehir, Başakşehir ve Sarıyer ilçelerinin revaçta olduğunu söyledi. “Çekmeköy, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli’nin yanı sıra Kartal, Maltepe ve Pendik ilçelerinde E-5 üstünde arayışların yoğunlaştığını gözlemliyoruz. Avrupa Yakası’nda ise müstakil ev arayışının arttığını görüyoruz. Daha çok yatay mimarinin hâkim olduğu Zekeriyaköy, Göktürk gibi yerlerde konut arayışında kayda değer artışlar oldu.” dedi.

Bina güvenliğine dikkat ediliyor

“Daha güvenli bir yere taşınmak isteyenler zeminin sağlamlığının yanı sıra bina güvenliğine de dikkat ediyor ve sıfır projeleri araştırıyor. Sıfır projelere ilgi artmış durumda, aynı zamanda 2000 yılından sonra yapılan binalara da ilgi olduğunu söyleyebiliriz.”

İstanbul’da en çok tarihi yarımadayı içerisine alan Fatih ilçesi, kıyı şeridindeki Zeytinburnu, Anadolu Yakası’nda da Kadıköy’de bir taşınma hareketliliğinin göze çarptığını belirten Karaismailoglu: “Fatih Zeytinburnu başta olmak üzere Kadıköy’de daha çok genç binalara bir yönelim var. Aynı şekilde ilerleyen dönemlerde Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde de hareketlilik olabileceğini düşünüyoruz.”

Sadece İstanbul içinde değil, mega kentten Anadolu’ya doğru bir arayış var

İstanbul içindeki taşınma hareketliliğinin yanı sıra mega kentten Anadolu şehirlerinde de konut arayışının arttığını belirten Karaismailoglu, başta Ankara, Konya, Aksaray ve Kayseri illerine doğru, deprem açısından daha güvenli alanda kaldığı düşünüldüğü için taşınma hareketliliği gözlemlenebileceğini de ifade etti.

Emlak danışmanları şu anda kiralık dairelerin daha çok sorulduğunu belirtiyor. Ancak zemini sağlam ilçelerde kiraların yükselişi pek çok arayışı yarım bırakıyor.


BENZER YAZILAR