Kemerburgaz konut fiyatlarıyla adından söz ettiriyor!

Yazıyı paylaş:

İstanbul Eyüp ilçesi sınırlarında yer alan Kemerburgaz, lüks konut projeleriyle dikkat çekiyor. Peki İstanbul’da emlak yatırımında prim yapan bölgeler arasında gösterilen Kemerburgaz’da konut fiyatları ne kadar?

 

Metrekare fiyatları 5 bin TL’den başlıyor

Kemerburgaz konut piyasası ile ilgili güncel bilgiler, EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmada açıklandı. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin “2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu”na göre Kemerburgaz’daki konutların metrekare fiyatları 5 bin ile 19 bin TL arasında değişiyor. Kemerburgaz’da son beş yılda konut fiyatlarının artış oranı ise yüzde 193’ü buldu.

 

Kemerburgaz emlak durumu

İşte EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli’nin yorumlarıyla Kemerburgaz emlak durumu:

• Kemerburgaz, İstanbul genelinde en yüksek değer kazanan bölge.

• Konut fiyatlarına etki eden faktörlerin başında proje özellikleri, sosyal olanaklar, düzenli bir site içerisinde olması ve ulaşım imkânları geliyor.

• Site içerisinde yer alan ve villaların ağırlıkta olduğu Kemer Country. Kemerburgaz’daki projeler arasında en yüksek fiyata sahip.

 

Tarkan’ın yeni lüks evi!

 

• 2019 yılı ya da sonrasında inşa edilmesi planlanan Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı sayesinde Kemerburgaz’dan 3. Havalimanı’na ulaşım kolaylaşacak.

• Hat tamamlandığında bölgeye olan talebin ve konut fiyatlarının da artması bekleniyor.

• Kemerburgaz-Göktürk bölgesindeki projelerin konumu ve birim fiyatları göz önüne alındığında orta-üst ve üst seviye gelir grubuna yönelik olduğu görülüyor.

• Bölgede 9 proje üzerinden yapılan tip dağılımı analizine göre ise en çok 3+1, ardından 2+1 ve 1+1 konut tipi üretiliyor.

• Bölgede yer alan daire ve villalar arasında geçen yıl görülen fiyat farklılıkları ortadan kalkmış durumda. Şehirli, ancak bölgedeki prestijli firmalara ait markalı projelerdeki daire-villa fiyatları arasında farklılıklar olduğunu söylüyor.

İstanbul’da en çok markalı konut projesi olan 11 ilçe!

 

 


BENZER YAZILAR