Tiny House nedir?

Yazıyı paylaş:

Tiny House (küçük ev) genellikle 10 metrekare ile 30 metrekare arasında, tekerlekli veya sabit olarak tasarlanan evlere verilen isim. Tiny House; bir evden daha fazla anlam taşıyor ve yaşam biçimi olarak kabul ediliyor.  Küçük ancak daha kullanışlı bir yaşam alanı yaratmasıyla avantaj sağlayan küçük evler, tüm dünyada ilgi görüyor. Üstelik farklı boyut ve şekilde inşa edilebiliyor.

 

Küçük ev akımı ABD’de özellikle 2008 küresel ekonomik krizi döneminde insanların alternatif konut arayışlarının ardından batı ülkelerinde de gelişmeye başlayarak bir sektör haline gelmeye başlamış. Alternatif bir yaşam arayanların tercihi olan bu akım Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı. Zevkinize uygun küçük evi kolaylıkla satın alabilir, kendinize ait imarlı, imarsız arsa ya da bahçede yaşayabilirsiniz.

Aynı zamanda hem ekonomik hem de çevreci bir seçenek olduğu için sürdürülebilir yaşamı teşvik etmekle birlikte deprem açısından düşünüldüğünde de güven veriyor. Dolayısıyla deprem kuşağında yer alan bir ülkede yer almamız, küçük evlere olan ilgiliyi zamanla daha çok artırabilir.

 

Deprem riski az olan şehirlerde gayrimenkul hareketliliği

 

Bir evde neye ihtiyacınız varsa küçük evlerde de bulabilirsiniz, sadece eşyalarınızın çoğundan vazgeçmeniz gerekir. Fazlalıklardan kurtulup barınma ihtiyacınızı minimalizmden esinlenerek tasarlamaya hazırsanız, küçük evler tam size göre!

Tiny House; çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçlarınızı sağlayacak şekilde düzenleniyor. Küçük evlerin enerji ihtiyacı güneş panelleri ve inverter aracılığıyla, su ihtiyacı ise mobilyaların arkasına ya da şaseye gömülebilen su depolarıyla gideriliyor.

 

İstanbul’da deprem riski az ilçelerde emlak fiyatları!

 


BENZER YAZILAR