Uygun fiyata ev sahibi olabilmenin yolları!

Yazıyı paylaş:

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için özellikle son yıllarda birçok konut projesi hayata geçiriliyor. Bu konut projelerinde uygun fiyatlar ve vadeler sunularak “kira öder gibi ev sahibi olmak” hedefleniyor. Uygun fiyata ev sahibi olmak ise hayal değil! Bu tür konutlara ulaşabilmenin birçok yolu var. Eğer ev satın almak istiyor ve az da olsa peşinatınız varsa TOKİ’nin konut projelerini takip ederek, TURYAP’ın müzayedelerine katılarak ya da konut kredisi çekerek ev sahibi olabilirsiniz. İşte uygun fiyatlı konut sahibi olabilmenin yolları…

1. TOKİ kuralarına katılabilirsiniz
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye’nin pek çok ilinde uygun fiyatlı konut projelerini hayata geçiriyor. TOKİ’nin hayata geçirdiği konut projeleri ağırlıklı olarak şehir merkezinden uzakta konumlanıyor. Ancak projelerinde konutların yanı sıra sosyal tesislere de yer veriyor. Konutları kura sistemiyle satışa sunan TOKİ, uygun fiyat ve taksitlerle ev sahibi yapıyor. Bu sebeple TOKİ’nin projelerini takip ederek, ev sahibi olabilirsiniz. Ancak TOKİ’den ev sahibi olmak istiyorsanız mutlaka projenin bulunduğu bölgede yaşamalısınız. Proje, dar gelirliler için ise durumunuzu belgelemelisiniz. TOKİ başvuru mercileri konut projesinin yer aldığı merci, il ya da ilçeye göre değişiklik gösteriyor. TOKİ’nin web sitesini takip ederek, size en uygun konut projesine başvuruda bulunabilirsiniz.

2. Gayrimenkul müzayedelerine göz atın


TURYAP; kamu, banka, özel kuruluş veya markalı konutları ve ticari projeleri içeren gayrimenkul müzayedeleri düzenliyor. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde konut ya da arsalar TURYAP müzayedeleriyle satışa çıkarılıyor. Bu gayrimenkul açık artırmalarına katılmak için evin fiyat aralığına göre katılım teminatı ödemelisiniz. Size en uygun gayrimenkulü bulmak için TURYAP açık artırmalarını web sitesinden takip edebilirsiniz.

3. Konut kredisi alternatifini değerlendirin


Yıllardır ev sahibi olmayı düşünüyor ve kenara köşeye peşinat olacak biraz para biriktirdiyseniz, konut kredisi seçeneğini de düşünebilirsiniz. Bankadan konut kredisi çekerken alacağınız ev fiyatının en az yüzde 20’sini peşin vermeniz gerekiyor. Bankalar, farklı faiz ve vadelerle konut kredisi sunuyor. Konut kredisi alabilmek için geçmişte kredi borcunuz olup olmadığına, haciz ve icra dava kayıtlarınızın olup olmadığına bakılır.


BENZER YAZILAR