Yurt dışında ev alırken bunlara dikkat edin!

Yazıyı paylaş:

Son zamanlarda yurt dışında konut yatırımı yapmak oldukça revaçta! Kimileri yaşamak kimileri ise geleceğe yatırım için konut satın almayı düşünüyor.

Özellikle Avrupa Birliği’nin AB’ye üye olmayan ülkelerin vatandaşlarına konut alım karşılığında oturma izni vermesi yurt dışından konut alımını daha popüler bir hâle getirdi. Almanya, Dominik Cumhuriyeti, Letonya, İrlanda, İspanya, Kanada, Makedonya, Portekiz, Uruguay, Ukrayna ve Yunanistan gibi ülkelerde konut alarak oturma iznine sahip olmak mümkün.

 

Türkler neden en çok Almanya’da ev alıyor?

 

Peki, yurt dışından konut alırken nelere dikkat etmeli? İşte yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenler…

 

Ülkeyi iyi tanıyın
Yurt dışında ister oturmak isterseniz yatırım amaçlı olsun alacağınızı konutu belirlemeden önce ülke hakkında bilgi sahibi olun. Belirlediğiniz ülkenin ekonomik durumu, faiz ve vergi oranları, işsizlik durumu gibi bilgilere hâkim olun. Diğer yandan ülkenin sizin yaşamınıza ve kriterlerinize uygunluğunu göz önünde bulundurun. Söz konusu yer ve bu ülke ve halkının neler yaptığına dair bilgi edinin. Mümkünse bölgeyi önceden gezip görün.

Emlak piyasasını araştırın
Yaşamak ya da yatırım yapmak istediğiniz ülkenin emlak piyasasını, satılık ve kiralık konut fiyatlarını araştırın. Bazı ülkelerde emlak fiyatları eyaletlere göre değişiklik gösterebilir, bu sebeple yerel gelişmeleri takip edin. Ülkedeki konut vergilerine ilişkin bilgi edinin.

 

Doğru fiyatı bulun
İyi bir fiyat araştırması yapın. Doğru bir lokasyon ve fiyatta kârlı bir yatırım yapmak istiyorsanız iyi bir fiyat araştırması yapmalısınız. Bütçenize göre satın almak istediğiniz konutun özelliklerini belirledikten sonra o ülkedeki emlak sitelerinden fiyat ortalaması hakkında bilgi alın.

Acenteyle çalışın
Eğer konut yatırımı yapmak istediğiniz ülke ile ilgili çok fazla bilgi sahibi değilseniz bölgeyi, projeyi bilen bir acenteyle çalışın. Türkiye’de yurt dışı yatırımlarında size destek olabilecek birçok acente bulunuyor. İyi bir araştırma yaparak size en uygun acenteyi tespit edebilirsiniz.

 

Konutun lokasyonunu inceleyin
Konutu özellikle yatırım amaçlı alıyorsanız toplu taşımaya, havaalanına yakın olmasına dikkat edin. Merkezi bir yerde konumlanan bir konut size yıllar içerisinde daha fazla kazandıracaktır. Bölgedeki olabilecek yatırımlara ilişkin bilgi toplayın. Yakın gelecekte bir büyüme, yatırım ve gelişme olacak mı öğrenin.

 

Ev alana oturma izni veren 12 ülke!

 


BENZER YAZILAR