4 basit adımda emlak işinde bütçe yönetimi

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul profesyonellerinin geliri aydan aya farklılık gösterir. Bu da bütçe yönetiminde hem esnek hem de garantici bir yaklaşımı zorunlu kılabiliyor.

Emlak işinde bütçe yönetimini en iyi şekilde hayata geçirmek çoğu kez zaman içinde kazanılan önemli bir beceri… Bu nedenle, gayrimenkul danışmanları için bütçe yönetimi tam anlamıyla bir organizasyon ve disiplin gerektiriyor.

Bütçenizi oluşturan üç ana unsur kazancınız, harcamalarınız ve yatırımlarınızdır. Bu üç kalemi aylık olarak mali bir tabloda takip etmek, hem harcama alışkanlıklarınızı kontrol altına almak hem de kazancınıza kazanç katmak için önemlidir.

 

Foto-Video ile emlak ilanlarını öne çıkarmanın güçlü yolları!

 

Emlak danışmanları kazancını nasıl planlamalı?

Kazancınızın yüzde 30’unu kişisel (ve ailenizle ilgili) harcamalara ayırın.

Yüzde 30’unu gayrimenkul işiniz için kullanın. İşinizi büyütmek ve mesleki eğitimler için bu oran gereklidir.

Yüzde 20’sini birikim olarak kenara ayırın. Bu bölüm, aynı zamanda sizin yatırım ve gelecek planlarınız için gereklidir.

Yüzde 15’ini emlak portföyünüzün pazarlaması için kullanın. Emlak sitesi üyeliği, kurumsal web sitesi, kişisel blog, sosyal medya hesapları yönetimi gibi için yapacağınız harcamalar size fırsatlar ve yeni gelirler olarak geri dönecektir.

Yüzde 5’ini kişisel harcamalarınız için kullanın. İmajınız önemlidir, bu nedenle kıyafetler için alışverişe zaman ayırmalısınız. Aynı zamanda akıllı telefon, bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi giderleriniz mutlaka bütçenizin içinde bir yere sahip olmalı. Ve tabii olmazsa olmaz özel aracınızla ilgili masraflar…

 

Emlak danışmanları için para yönetiminin ipuçları

Bütçenizi dikkatlice yönetmek, başarı şansınızı artıracaktır. İşte 4 adımda komisyon gelirinizi ve bütçenizi yönetmenize yardımcı olacak para yönetimi ipuçları…

1. Adım: Kişisel bütçenizi hazırlayın

• Emlakçı kariyerinizde sadece gayrimenkul işinizle ilgili harcamalarınızı değil, aynı zamanda kişisel masraflarınızı da karşılamanız çok önemli.

• Başlangıç adımınız kesinlikle borç azaltma planı yapmak olmalı. Mümkünse borçlarınızı sıfırlayın. Çünkü, borçlara aşırı yüklenmek, para kazanma baskısını artırır ve gereksiz strese neden olur.

• Mutlaka bir güvence dilimi yaratın. Bu şu demek: Gayrimenkul başlangıç maliyetlerinizi hesaplamak ve ardından aylık masraflarınızı maaşsız altı aya kadar karşılamayı göze almak.

 

2. Adım: İşletme bütçesi ayırın

• Gayrimenkul işinde büyümek için gereken sermayeyi güvenceye almak kritik bir konu. Elbette reklam, kişisel web sitesi ve blog gibi kişisel pazarlama giderleriniz olacaktır.

• Ofis, toplantılar, müşteri yemekleri, gayrimenkul görüntüleme randevuları gibi rutinlerinizle birlikte yemek, yol gibi masrafları da hesaba katmayı unutmayın. Tabii bu listede beklenmeyen işletme giderleri için de bir miktar ayırmayı ihmal etmemeli.

 

İmajına önem veren danışmanlar daha çok ev satıyor!

 

• Kazandıklarınızın bir kısmını günlük ihtiyaçlarınız için ayırırken, işinizde de fayda sağlayacak masraflarda doğru yatırımlar yapın. Akıllı cep telefonunuz olmalı mesela… Cep telefonundan ilan verme, WhatsApp üzerinden gelen müşteri arama ve mesajlarını hızlıca yanıtlama gibi konular kadar, iyi kalitede fotoğraf çekme özelliğine sahip bir akıllı telefon iyi bir iş asistanı görevi görecektir.

• Bir de imajınızı doğru yönetmenizi sağlayacak kıyafetleri alırken seçici davranın. Araba da işin olmazsa olmazlarından. Daha az harcama gerektiren bir aracınız olmalı. Daha az yıkama gerektiren beyaz, bronz veya gümüş renkli bir araba satın alın.

 

3. Adım: Para yönetimi konusunda uzman olun

• Gelirinizin nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilmeniz gerekir. Giderleriyse sabit ve değişken giderler diye iki başlıkta toplayın.

• Aylık bir bütçe oluşturun ve uygulayın. Giderlerinizi bütçelemek ve dikkatle yönetmek komisyonlar gelene kadar sizi ve işinizi ayakta tutmanıza yardımcı olacaktır.

• Harcamalarınızı takip edin. Her ay harcadığınız her şey hakkında ayrıntılı kayıt tutmak bütçe yönetiminde yol gösterici olacaktır.

• Şirketinizin sağladığı her şeyden yararlanın. Ücretsiz web sitesi, ücretsiz blog, ücretsiz reklam, ücretsiz işaretler ve ücretsiz pazarlama yardımı, emlak kariyerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

 

Yaşadıkça öğrenilecek 5 emlak gerçeği!

 

• Yıllık bir kazanç hedefiniz mutlaka vardır. Yılsonuna odaklanmadan ara kontrol zamanları belirleyebilirsiniz. Bütçenizi yıllık olarak değil, üç ayda bir gözden geçirin. Böylece gerektiğinde hedef ve bütçenizle ilgili ayar yapmanız kolaylaştıracaktır.

• Kazancınızı yatırama çevirirken aklınızdaki ilk yatırım adımı yine işinize olmalıdır. Temel olarak bu bakış açısı, satışlarınızı artıracak şeylere para harcamak anlamına gelir.

 

4. Adım: Gelecek İçin Tasarruf Edin

• Değişken bir gelirle iyi yaşamanın anahtarı disiplindir.

• Aylık bütçenize sadık kalın ve mümkünse kazancınızın yüzde 20’sini birikim yapmak için ayırın.

• Kazançlı bir ay geçirdiğinizde, gelecek için tasarruf ve yatırım yapmayı aklınızdan çıkarmayın.

 

Yabancılara konut satışı ile ilgili bilmeniz gerekenler

 


BENZER YAZILAR