İmajına önem veren danışmanlar daha çok ev satıyor!

Yazıyı paylaş:

Yapılan araştırmalar insanların yeni tanıştığı bir kişi hakkındaki ilk algısının 10 saniye içerisinde oluştuğunu ortaya koyuyor. Bu da gösteriyor ki ilk izlenim ve imaj çok önemli. Kişisel imaj; giyiminizin, davranışlarınızın, konuşma biçiminizin ve düşüncelerinizin bir bütün olarak diğer insanlar tarafından algılanma biçimidir. Kısacası kişisel imaj; başkalarının zihnindeki sizi anlatır. Özellikle de emlak gibi sürekli müşterilerle iletişim halinde olunan sektörlerde imaj çok önemli bir kriterdir. Kişisel imajı güçlü kılmak için üç şeye dikkat etmek gerekir:Giyim, iletişim ve davranış…

Avustralya’nın önemli üniversitelerinden New South Wales Üniversitesi’nin araştırması da imaj sahibi gayrimenkul danışmanlarının daha çok ev sattığını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre gayrimenkul alışverişi esnasında gayrimenkul danışmanları için bir “çekicilik primi” söz konusu… Araştırmanın sonuçlarına göre gayrimenkul alım ve satımında müşteriler, çekici ve imaj sahibi olan gayrimenkul danışmanlarını tercih ediliyor. Ayrıca gayrimenkul danışmanlarının satış anında gösterdikleri çekicilik derecesi, gayrimenkul alıcısının zihninde satın alma yatkınlığında etkili oluyor. Yani potansiyel bir alıcı, gayrimenkul alışverişinde imaj sahibi olan gayrimenkul danışmanlarına yöneliyor.

Dış görünüş dikkat çekiyor
Yine aynı araştırma kapsamında portföyündeki ortalama yatırımı 500 bin dolar olan gayrimenkul danışmanlarının fotoğrafları bağımsız testlerle, imaj algılarına ve çekiciliklerine göre değerlendirildi. Sonuçlara göre daha iyi görünen gayrimenkul danışmanlarının daha fazla kazandıkları ortaya çıktı. Araştırmacılar, iyi ve çekici bir görünüşün her adımında gelirin yüzde 2,3’lerine varan artışlara sebep olduğunu gösterdi. Bu artışın lüks konut satışlarında ise yüzbinlerce dolara varan bir değer olduğu belirtiliyor. Araştırma, emlak sektöründe imaj sahibi gayrimenkul danışmanlarının sattıkları mülk üzerinde de etkili olduğunu ortaya çıkarak, potansiyel alıcıların zihninde daha cazip hâle geldiklerini gösteriyor. Yani gayrimenkul danışmanları dışarıdan ne kadar iyi bir imaj ve güven oluşturursa ev satışı yapma olasılığı da o kadar artıyor.

İmaj için dış görünüş yeterli değil!
Peki, çekici ve imaj sahibi gayrimenkul danışmanı olmanın yolları nedir? Güzel ve temiz giyinmek, bakımlı olmak gibi birçok kriter dışarıda imaj sahibi biri olarak görünmenizi sağlasa da asıl önemli olanın bu imajın içini doldurabilmek olduğunu unutmamalısınız. Görünüme ek olarak kendinizi mesleki anlamda geliştirerek, daha fazla tercih edilen bir gayrimenkul danışmanı olabilirsiniz.
İşte çekici ve imaj sahibi gayrimenkul danışmanı olmanın yolları…
* Her zaman öncelikli olarak müşterilerinizin ihtiyaçlarını tespit edin ve bu konuda onlara rehberlik edin.
* Müşterilerinize duyduğunuz bağlılığı her zaman onlara hissettirin.
* Uzman olduğunuz bölge konusunda yetkili ve deneyimli olun.
* Güçlü referanslarınızla etkili bir imaja sahip olabilirsiniz.
* Emlak sektörü konusunda bilgi sahibi olun ve gerektiğinde müşterilerinizi emlak yatırımı konusunda yönlendirin.
* Portföyünüzdeki gayrimenkullerin ve uzman olduğunuz bölgenin fiyat aralığı bilgisine hâkim olun. Gerektiğinde bu konuda müdahaleci bir pozisyonda olun.
* Emlak işiniz için en iyi pazarlama araçlarına sahip olun.

 


BENZER YAZILAR