“5 yıl sonra TURPA markasını zirvede görmek istiyoruz”

Yazıyı paylaş:

Yerli zincir emlak markalarından TURPA, üye ofis ve danışman sayısındaki artış trendiyle dikkat çekiyor. Zingat Prestij Dergi de yeni sayısında TURPA Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tavas’ı sayfalarına konuk ederek hem TURPA’yı, hem üyelerine sunduğu avantajları, hem de 81 ilde 1000 bayiye ulaşma hedeflerini konuştu.

Zingat Prestij Dergisi son sayısında da yayınlanan, TURPA Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tavas ile yaptığımız röportajı keyifle okuyacaksınız.

TURPA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tavas (solda) ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Tavas (sağda).

Uzun yıllardır gayrimenkul sektöründe var olduğunuzu biliyoruz. Bize kısaca kariyer yolculuğunuzdan bahseder misiniz?

Sektöre gayrimenkul alışverişinde yaşadığımız kötü tecrübe vesilesiyle başladık. Amacımız bu işin etik kurallar çerçevesinde yapılabileceğini göstermekti. Ben ve şimdi TURPA’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Tavas, ağabey-kardeş olarak 15 yıl önce danışmanlık yaparak başladık mesleğe… İlerleyen yıllar neticesinde, önce broker olarak hizmet verdik. Bugün de TURPA markasını satın alarak devam ediyoruz.

 

İzmir’in en köklü gayrimenkul markalarından biri olan TURPA’yı satın aldınız. Nasıl bir ekiple yola çıktınız?

İki kardeş olarak çıktığımız bu yolda hukuksal konulardan sorumlu avukatımız, tüm eğitim ve koordinasyondan sorumlu eğitim direktörümüz, franchise satış ekibimiz ve merkez çalışanlarımız ile hedeflerimize teker teker ulaşmak için gayret sarf ediyoruz.

 

“Ekip olarak var gücümüzle çalışıyoruz “

TURPA markasıyla hedefleriniz nelerdir? Beş yıl sonra TURPA markasını nerede görmek istiyorsunuz?

Bu markayı satın aldıktan sonra ülkemiz için de hedeflerimiz büyük. Beş yıl sonra TURPA markasını sektörde zirvede görmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için de ekip olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Marka bilinirliği, ofis sayısı, danışman sayısı, portföy sayısı ve paralelinde toplam işlem sayısında lider olmak istiyoruz. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için ülkemizin 81 ilinde 1000 bayiye ulaşacağız.

 

Gayrimenkul sektöründe franchise sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu anlamda sizin TURPA ile getirdiğiniz farklılıklar nelerdir?

Franchise sistemi ile sektöre belirli bir düzen geldiği kanaatindeyim. Sektörün eğitim, tanıtım, çalışan vizyonu, ofislerin düzeni ve de paralelinde müşteri memnuniyeti açısından çağ atladığını herkes görüyor. Biz de rakiplerimizden farklı olarak eğitim ve hukuk danışmanlığı konularında ücretsiz olanaklar sağlıyoruz.

 

“2023’te TURPA’ya katılanlara ekstra ekstra avantajlar sunuyoruz”

Nisan 2023 itibariyle TURPA’yı anlatır mısınız?

TURPA’yı devraldıktan sonra 15 adet olan ofis sayısını kısa süreçte 60’a çıkardık. Ofislerde çalışan danışman sayımız ise 500’ü geçmiş durumda. Her geçen gün hem ofis hem de danışman sayımız çığ gibi büyüyor. Sene sonuna kadar bu rakamlarımız katlanarak artacak. Emlak ofis ve danışmanları TURPA üyeliği için neler yapmalı? Çok basit, sadece bizim franchise satış ekimiz ile temasa geçmeleri yeterli. Ancak ellerini çabuk tutmaları lazım. Çünkü 2023 senesi bizim ilk senemiz olması sebebiyle ekstra ekstra avantajlar sunuyoruz. Bu olanaklarımızdan faydalanmalarını isteriz.

 

TURPA Emlak Club ailesine dâhil olmanın avantajlarını anlatır mısınız?

Diğer tüm sektörde faaliyet gösteren firmalar gibi biz de 5 yıllık isim hakkı veriyoruz. Yerli yabancı markalar ile bizi mukayese ettiğinizde rakamlarımız şu an rekabet edilemeyecek düzeyde cazip gözüküyor. Ayrıca aylık ödemelerimiz de aynı isim hakkımızda olduğu gibi çok cazip. Bunların haricinde bayilerimizden herhangi bir ücret almıyoruz. Eğitim, hukuk, internet portallarını ücretsiz olarak bayilerimizin kullanımına açıyoruz.

Sizin gözünüzden başarılı emlak danışmanının başlıca özellikleri nelerdir?

Benim gözümden başarılı bir emlak danışmanının önceliğinin kesinlikle müşteri memnuniyeti olması gerekir. Müşterisine bilgi ve donanımı yüksek, etik kurallar çerçevesinde hizmet veren danışman müşteri memnuniyetini yakalayacak, bu başarı da beraberinde kendisine portföy zenginliği ve paralelinde gelir olarak dönüş sağlayacaktır.

 

“Sektör hak ettiği yere gelecek”

Bu yılın başında Zingat ve TURPA arasında önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. Bu değerli ortaklığın şirketinize ve üyelerinize sağladığı faydalar neler oldu?

Zingat ile anlaşmayı yaptıktan sonra mevcut ofislerimize pazarladıkları portföylerin tanıtımlarını yapabilmeleri için portalı açtık. Kısa süreç içerisinde sonuçlarını da almaya başladık. Ofis sayımız arttıkça daha da iyi sonuçlar alacağımıza eminim.

 

Yoğun bir temponuz var. Kendinize ayırdığınız zamanları nasıl geçirirsiniz?

Söylediğiniz gibi çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Kendimize çok fazla vakit ayıramıyoruz. Ayırabildiğimiz zamanlarda ise ailemizle birlikte vakit geçirmeye çalışıyoruz. Eşim, çocuklarım, ailem benim önceliğim.

 

Son olarak dergimiz aracılığıyla vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Görüşme için size öncelikli olarak teşekkür ediyorum. Ben sektörün bizim gibi markalarla eğitim, hukuk, işinde tecrübeli danışmanlar ve müşteri memnuniyetleri sayesinde çağ atlayacağı ve de hak ettiği yere geleceği kanaatindeyim.

 

 


BENZER YAZILAR