Başarılı gayrimenkul danışmanlarının en iyi 6 özelliği!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektörü hızla büyürken, ev satın almak ya da satmak isteyen müşteriler de artık daha bilinçli ve doğru yatırımcılardan oluşuyor. Bu nedenle müşteriler her zaman profesyonel, tecrübeli ve doğru iletişim kurabilen gayrimenkul danışmanlarını tercih ediyor. 

 

Emlak profesörü olmaya hazır mısınız?

 

Emlakta başarı getiren 6 karakter özelliği!

Deneyimli olmak, profesyonel davranmak gibi birçok kural gayrimenkul danışmanlarına başarıyı getiriyor ancak bazı karakteristik özellikler sektörde daha hızlı parlamanızı sağlayabilir. Peki, gayrimenkul danışmanlığında başarıyı getiren karakter özellikleri neler? İşte meslek hayatınıza başarı getirecek olan karakter özellikleri…

 

1) Sosyal

Günümüzde bireyler için de şirketler için de başarının sırrı diyalog kurmaktan geçiyor. Özellikle gayrimenkul gibi sürekli insanlarla iletişim halinde olmayı gerektiren bir sektörde iletişim çok önemli. Bu sebeple gayrimenkul danışmanlığı yapan kişinin sosyal ve iyi bir iletişimci olması gerekiyor. Sosyal karakter özelliğine sahip olan gayrimenkul danışmanları, müşterileriyle sağlıklı bir iletişim kurarak, çevrelerini genişleterek daha fazla potansiyel müşteriye ulaşıyor.

2) Pozitif

Her durum karşısında pozitif olabilen gayrimenkul danışmanları, çevrelerine de bu olumlu enerjiyi yaymayı başarıyor. Gayrimenkul danışmanının pozitif olması, mutlaka müşterilerinin kararlarını da olumlu yönde etkiliyor.

Gayrimenkul danışmanları için müşterilerini gayrimenkulle ilgili her konuda bilgilendirmek, nazik ve olumlu bir iletişim dili kullanmak önemli bir ayrıntı… Bu şekilde daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir iletişim kurulabiliyor.

 

3) Araştırmacı

Araştırmacı karakter özelliğine sahip olan gayrimenkul danışmanları, sektöre dair tüm gelişmelerden haberdardır. Sürekli araştıran ve sektörü takip eden gayrimenkul danışmanlarının “Gayrimenkul fiyatları ne durumda?”, “Hangi bölgede gayrimenkul fiyatları yükselişe geçti?”, “Satılacak evin gerçek değeri nedir?” gibi soruların cevaplarını bilmeleri hem kariyerlerine katkı sağlıyor hem de müşterilerinin onlara güvenmesini sağlıyor. Bu gibi soruların güvenilir cevapları için Zingat.com’un Bölge Raporu bölümünü takip edebilirsiniz.

 

4) Yenilikçi

Zamana ayak uydurmak, sürekli kendini geliştirmek ve yenilikçi bir bakış açısı sunmak başarının anahtarlarından… Hızla dijitalleşmenin etkisi altına giren gayrimenkul sektöründe, çağın yeniliklerini takip etmek sizi rekabette bir adım öne geçiriyor. Yenilikçi karakter özelliğiyle öne çıkan gayrimenkul danışmaları kişisel web sitesi açmak, profesyonel ilan fotoğrafları kullanmak, portföyündeki ilanlarla ilgili YouTube videosu hazırlamak, sosyal medya üzerinden potansiyel müşterilere seslenmek gibi birçok yenilikçi ve etkili adımı hayata geçiriyor.

 

5) Güvenilir

Unutmayın, müşterilerinize sadece bir ev satmıyorsunuz, onlara yeni bir yaşam da sunuyorsunuz! Bu sebeple onların güvenlerini kazanmanız çok önemli. Onları doğru yönlendirmeniz, randevulara belirtilen saatte gitmeniz, dış görünüşünüze önem göstermeniz, olumlu bir imaj sergilemeniz güvenilir bir kişi olduğunuzun göstergeleri…

 

6) Sabırlı

Gayrimenkul işinde “sabır” olmazsa olmazlardan… Ev kiralama, satın alma ya da satma dönemlerinde müşterileriniz çok stresli ve gergin olabilir. Onlara doğru ve olumlu bilgiler vererek, pozitif bir iletişime yönlendirebilirsiniz. Her ne olursan olsun nazik bir şekilde konuşmanız, müşterinizi gerçekten dinlemeniz önemli… Sabırlı gayrimenkul danışmanları bu dönemde yaşanabilecek iletişim krizlerini çok kısa sürede çözebilme kabiliyetine de sahip.


BENZER YAZILAR