Emlak sektöründe Linkedln’i etkili kullanmanın 4 yolu!

Yazıyı paylaş:

Önemli bir iş ağı olan Linkedln, emlak sektörü için de dikkat çekici bir mecra olarak konumlanmaya başladı. Bugün 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Linkedln, iş bağlantılarının ve anlaşmaların yapıldığı önemli bir platform haline geldi.

 

Linkedln; Facebook, Twitter ya da Instagram gibi son kullanıcıların ağırlıklı kullandığı bir sosyal ağ değil. Ancak emlak danışmanlarının kariyerlerine, emlak şirketlerinin ise marka değerlerine katkıda bulunma gibi etki alanlarına sahip.

Emlak danışmanlığı kariyerinizde Linkedln’i kullanarak iş ağınızı genişletebilir ve kariyerinize önemli bir yatırım yapabilirsiniz. Peki, LinkedIn’i etkili bir şekilde nasıl kullanabilirsiniz? Bu platform kariyerinize nasıl bir katkı sunuyor?

 

Gayrimenkul danışmanları için sosyal medya sırları!

İşte emlak danışmanlarının Linkedln ile ilgili bilinmesi gerekenler

 

1) Linkedln’i tanıyın

• Öncelikle işe Linkedln’i tanıyarak başlayın. Platformun özelliklerini, nasıl çalıştığını öğrenerek bir hesap açın.

• Bu hesaba deneyimlerinizi ve becerilerinizi eksiksiz olarak yazın. Emlak sektörüyle ilgili gruplara üye olarak deneyimlerinizi paylaşın ve aynı işi yaptığınız kişilerden destek istemekten çekinmeyin.

 

2) Ciddiye alın

• Linkedln, önemli bir özgeçmiş platformudur. İnsanların profesyonel olarak yaptıklarını ve profesyonelce bildiklerini ölçmelerini sağlayan bir sosyal ağdır.

• Emlak danışmanları için yaptıkları işi tanıtmak ya da kendilerine en uygun işi bulmak için harika bir yoldur. Bu nedenle LinkedIn’i ciddiye alın ve mümkün olduğu kadar efektif olarak kullanmaya çalışın.

• Unutmayın Linkedln iş konularını tartışmak ve planlamak için mükemmel bir yerdir!

 

Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu!

 

3) Aktif olun

• Bir emlak danışmanı olarak iyi bir profilinizin olması, dikkat çekmenizi de sağlar.

• Unutmayın siz sadece ev satıp kiralamıyorsunuz! Müşterilerinizde ve iş çevresindeki algınızı da yönetiyorsunuz. Bu sebeple deneyimlerinizi doğru bir şekilde bu platforma ekleyin.

• LinkedIn üzerinden emlak sektörüyle ilgili yazı yazabilir ya da görüşlerinizi sayfanız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bu şekilde aktif olarak, iş çevresinin dikkatini çekebilirsiniz.

• Ayrıca yazı ya da görüşlerinize gelen yorumları cevaplayarak, kişilerle etkileşime geçmeyi de unutmayın!

 

4) Bağlantılarınıza odaklanın

• Müşteriler yaşamı değiştiren kararlar üreten insanlardır. LinkedIn’i kullanma -diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi- aracı ve müşteri arasında organik bir büyüme için bağlantı sağlar.

• Bu platformdaki potansiyel müşterilerinize ve iş ortaklığı yapabileceğiniz, mesleki deneyimlerinden faydalanabileceğiniz bağlantılara odaklanın. Bu kişilerle efektif bir iletişim kurun.

 

Ne kadar iyi bir emlak danışmanısınız?

BENZER YAZILAR