Hangi emlak ilanları daha hızlı alıcı bulur?

Yazıyı paylaş:

Satılık ve kiralık emlak ilanları, ev arayışında olan birçok kişi açısından hayalindeki evi bulmak için emlak sitelerinde zaman geçirmesini sağlıyor.

Bir emlak ilanının diğer ilanlar arasına öne çıkmasını sağlamak, daha çok kişinin ilgisini çekecek şekilde yayına alınmasından geçiyor. Ne de olsa bir ev ilanı ne kadar çok kişi tarafından incelenirse, alıcı bulmak daha da kolaylaşıyor.

 

Adım adım evinizi satışa çıkarma rehberi!

 

3 adımda doğru emlak ilanı hazırlama

Siz de emlak ilanınızı yayınlamadan önce özen göstermeniz gereken 3 konuya odaklanın. İşte satışı veya kiralaması daha hızlı gerçekleşen emlak ilanlarının ortak özellikleri…

 

1) Evi fotoğraf çekimi için hazırlayın
Satılık veya kiralık bir dairenin emlak ilanını hazırlarken ilk iş fotoğraf çekimi yapmak.

Boş bir dairenin fotoğrafını çekmeden mülk sahibinden küçük çaplı bir temizlik yaptırmasını isteyebilirsiniz.

Emlak ilanında yayınlanacak fotoğraflar, ne kadar çok “masrafsız”, “az masraflı”, “taşınmaya hazır”, “ferah”, “aydınlık” gibi çağrışımları uyandırırsa, ev arayanların o kadar çok ilgisini çekecektir.

Tekrar kiraya verilecek veya satılığa çıkacak bir ev henüz tam olarak boşaltılmamışsa, yani mevcut kiracı ya da ev sahibi daha taşınmamışsa biraz beklemekte fayda var. Aksi halde ilan fotoğraflarınız karmakarışık ve düzensiz bir ev hissi uyandırabilir, odalar gerçekte olduğundan daha küçük metrekarelere sahip gibi algılanabilir.

 

Zingat.com’dan ücretsiz ilan fotoğrafı hizmeti!

 

2) İlan başlığına daha çok özen gösterin

İlanını yayınlayacağınız evin daha hızlı alıcı bulması için kendinizi alıcıların yerine koyun. Sizce hangi özelliklerin öne çıkması ilanın daha fazla ziyaret edilmesini sağlar?

Bu sorunun yanıtı evden eve değişebilir. Kimi için bulunduğu bölge ya da muhit, kimi için ulaşım avantajı, kimi için kiracısının hazır olması, kimisi içinse manzarası daha önemli bir özellik olabilir.

Siz de ilanını yayınlayacağınız dairenin öne çıkması gereken en önemli iki özelliğini ilan başlığına taşımayı tercih edebilirsiniz.

 

3) İlan açıklamasında “yararlı bilgiler” verin

İlan başlığında yer verdiğiniz en önemli iki özelliğin yanı sıra, satılık veya kiralık evin tercih edilmesini sağlayacak avantajlı yönlerini sıralamalısınız.

Konum bilgisini ve evin çevresindeki imkânları yazmayı ihmal etmeyin. Ulaşım alternatifleri, okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yakın çevresinde bulunan önemli merkezleri mutlaka belirtin.

Türkiye’de ilk yılında 200 bin emlak ilanı yayınlayan Zingat, liderliğe oynuyor


BENZER YAZILAR