Tapuda veraset ve intikal işlemleri hızlanacak

Yazıyı paylaş:

Veraset ve intikal vergisi işlemleri tapuda uzun ve zorlu bir bürokratik süreç olarak vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oluyordu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bu konuda başlattığı çalışmayla bu zorlu süreci hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlıyor.

 

 

Beylikdüzü’nde 99 bin TL’den 200 bin TL’ye değişen fiyatlarla en yeni satılık daire ilanları!

 

Veraset ve intikal vergisinde yeni gelişme

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uzun ve zorlu bürokratik süreçler nedeniyle vatandaşlarda mağduriyete yol açan “veraset ve intikal vergisi” ilişiği kesme uygulamasına yönelik çalışma başlatıldı.

Yapılan planlamada, ilişik kesme süreci beklenilmeden tapudaki satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Maliye Bakanlığıyla gerçekleştirilecek görüşmeler sonucunda son şekli verilecek çalışmaya göre, veraset ve intikal ilişiği yazısı istenilmeden tapu işlemlerinin yapılması, işlemin bitiminde tapu müdürlüklerince bu konuda Maliye’ye bildirimde bulunulması, veraset ve intikal vergisi yönünde işlemlerin Maliye tarafından devam ettirilmesi öngörülüyor.

 

Veraset hakkında merak edilenler!

 

Tapuda veraset ve intikal işlemleri

• Mevcut uygulamada Maliye Bakanlığı üzerinden veraset ve intikal ilişik kesme yazısının alınması zorunlu olduğu için bu yazı olmadan tapuda intikal ve sonrası satış gibi işlemler yapılamıyor.

• Maliye Bakanlığı tarafından yazının verilmesinde de vefat eden kişinin veraset ve intikal ilişiğinin kesilmesine yönelik 1957 yılından günümüze kadar kapsamlı bir inceleme yapılıyor.

• İncelemede bütün murislerin söz konusu taşınmaza yönelik süreçleri araştırılırken, bu incelemenin sonunda ortaya çıkan veraset ve intikal vergisi tahsil ediliyor.

• Tüm bu işlemlerin sonrasında da tapuya “ilişik yok” yazısı verilerek, taşınmaza yönelik satış ve benzeri işlemlerin yapılabilmesinin önü açılmış oluyor.

 

Tapu randevusu nasıl alınır?

BENZER YAZILAR