Bu köy kendi yiyeceğini ve enerjisini üretecek!

Yazıyı paylaş:

Kendi enerjisini ve yiyeceğini üretecek bir köyü hayal edebiliyor musunuz? Danimarkalı bir mimarlık şirketi olan EFFEKT, Hollanda’da bu hayali gerçeğe dönüştürdü ve kendi kendine yetebilen bir köy tasarladı. ReGen Köyü; sakinlerinin kendi enerjisini ve yiyeceğini üretebileceği bir yer haline gelecek. Farklı beslenme ihtiyaçlarını karşılayan organik gıda üretimi ile yerel mahalle konseptini birleştiren bu proje, bir yandan da şehir karmaşasından kaçışı da kolaylaştırıyor.

2050 yılında dünyada 9,7 milyar insanın yaşaması öngörülüyor. Bu 9,7 milyar insanın konaklama, enerji ve yiyecek gibi birçok sorunu olacak. İşte bu soruna bir çözüm olarak sunulan ve bu yıl yapımına başlanması beklenen ReGen Köyü’nde; enerji üreten evler, her evin önünce organik sebze ve meyve üretimi, yenilebilir enerji üretimi, su ve atık geri dönüşümü ve yerel toplulukların güçlü hale gelmesi gibi beş önemli başlık var.
Bu konseptin gelecek durakları ise şöyle olacak; İsveç, Almanya, Norveç, Danimarka, Çin, Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri. İşte ReGen Köyü’nde kareler…


BENZER YAZILAR