Markalı konutlarda aidat rekortmeni ilçeler!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektörü ile ilgili kapsamlı ve güncel verilerle derinlikli analitik bilgiler sunan REIDIN, 2019 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Değerleri analizini tamamlayarak raporunu yayımladı.

Aidat verilerinin 1269 markalı konut projesi üzerinden değerlendirildiği 2019 yılı sonuçlarına göre, en yüksek konut aidatına sahip olma durumunu koruyan proje İstanbul’da bulunuyor.

 

3 büyükşehirde aidat rekortmeni ilçeler

2019 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Değerleri analiz sonuçlarına göre Üç büyükşehirdeki aidat rekortmeni ilçeler ve metrekare başına aidat ortalamaları şöyle sıralandı:

İstanbul’da markalı konut projeleri aidat ortalamasının en yüksek olduğu ilçe 11.9 TL/metrekare ile Şişli

İzmir’de markalı konut projeleri aidat ortalamasının en yüksek olduğu ilçe 5.8 TL/metrekare ile Urla

Ankara’da markalı konut projeleri aidat ortalamasının en yüksek olduğu ilçe 3.2 TL/metrekare ile Çankaya

2019 yılında markalı konut projelerinde daire başına ödenen ortalama aidat tutarlarına göre; İstanbul’un aidat şampiyonu Şişli ilçesini 10 TL/metrekare ile Beşiktaş ve 5.6 TL/metrekare ile Kağıthane takip ediyor.

Ankara’da 3.2 TL/metrekare ile ilk sıradaki Çankaya’yı 2.5 ile Gölbaşı, İzmir’de ise 5.8 ile ilk sıradaki Urla ilçesini 3.7 ile Narlıdere izliyor.

 

3 büyükşehirde en düşük aidat değerine sahip ilçeler

• Metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip markalı konut projesi ortalama 0.7 TL/metrekare ile Ankara Sincan’da bulunuyor.

• Ankara Sincan’dan sonra üç büyükşehirde en düşük aidat değerine sahip ikinci ilçe Silivri. İstanbul’un Silivri ilçesinde belirlenen aidat bedeli 1.5 TL/metrekare.

• Üçüncü sırada ise 1.7 TL/metrekare ortalama ile İzmir Torbalı geliyor.

 


BENZER YAZILAR