Ruhunuzu dinlendirecek dekorasyon fikirleri

Yazıyı paylaş:

Hayatın temposu, dinlenme ihtiyacını her geçen gün artırıyorsa evinizde daha iyi hissetmek için küçük değişiklikler yapmanın tam zamanı! Ev dekorasyonundaki karmaşa ya da yanlış uygulamalar dinlenmenize engel olabilir. Peki evde zamanı yavaşlatmak ve dinlendirici bir atmosfer yaratmak için neler yapmalısınız? Yoğun bir günün sonunda evinizde daha huzurlu vakit geçirmek için yapabileceğimiz birkaç basit adım var.

 

Yapması kolay bu öneriler evde size huzur verecek

İşte kolaylıkla uygulayabileceğiniz, ruhunuzu dinlendirecek dekorasyon fikirleri…

* Sakin, rahat bir ortam yaratmanın ilk adımı, yaşam alanınızın dağınık olmadığından emin olmaktır. Dağınık bulduğunuz alanları düzenleyip, gereksiz eşyalardan kurtulun. Düzenli bir ev hem ruhunuza iyi gelir hem de dinlenmenizi kolaylaştırır. Beyaz, açık gri, krem ve tonları iyi hissetmenizi sağlar. Bu renklere uyum sağlayacak canlı renkleri dekoratif eşyalarınızda kullanabilirsiniz.

 

* Ev eşya ve tekstil ürünlerinde doğal malzemeleri kullanmak, yaşam kalitenizi artırır. Ahşap mobilyalar, sıcak bir atmosfer yaratırken, organik tekstil ürünleri daha rahat ve sağlıklı hissetmenizi sağlar.

* Bitkiler her zaman evinizdeki negatif enerjiyi yok eder. Evinizin enerjisinin pozitif olmasını istiyorsanız saksı bitkilerini ve taze çiçekleri dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz.

 

* Yatak odasında derin bir temizlik yapın, dolabınızdaki her şeyi düzenleyin ve sevmediğiniz kıyafet ve eşyalardan kurtulun. Eğer hiç giymediğiniz kıyafetleriniz varsa onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

 

* Mutfak tezgâhı ve yemek masasının üzerinde fazla eşya bulundurmayın. Dolabınızda tarihi geçmiş, bozulmuş yiyecekler olup olmadığını kontrol edin. Mutfak eşyalarınızı kullanım alanlarına göre gruplara ayırarak düzenleyebilirsiniz. Mutfak dolaplarında açık renkleri tercih edebilir, sevdiğiniz tabloları sergileyebilirsiniz.

 

* Banyoda doğru aydınlatma farklılık yaratır, banyo apliklerini ve spot ışıkları tercih edebilirsiniz. Havlularınızı ve kişisel bakım eşyalarınızı banyo dolabınızda saklayın. Banyoda kendinizi daha rahat hissetmek için kokulu mum ya da oda kokusu kullanabilirsiniz. Örneğin; meyveli kokular canlılık verirken, lavanta kokusu rahatlamanızı sağlayacaktır.

 

 


BENZER YAZILAR