Tatil ruhuna sahip evler nerede, ne kadara bulunur?

Yazıyı paylaş:

İster yaz ister kış olsun bazı evler, bulundukları yer sayesinde insanda farklı bir huzur uyandırır. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanların tatil planlarını süsleyen ilçelerden bahsediyoruz aslında… Türkiye bu konuda çok şanslı bir coğrafyaya sahip.

“Yaşamak için ne güzel yer” dedirten, şehrin karmaşasından uzakta öyle çok ilçe var ki… Yine de biz o uzun listeden 10 ilçeyi seçtik ve Zingat.com Bölge Raporu’nun 2019 Ocak ayı verilerine göre emlak fiyatlarını inceledik.

 

İşte Türkiye’de her mevsim tatil ruhuna sahip evlerin bulunduğu 10 ilçe ve bu 10 ilçede ortalama konut fiyatları…

1) Alanya
Kış aylarında ılıman bir iklim yaşamak, yazları güneşin tadını çıkarmak isteyenler için Alanya iyi bir seçim. Akdeniz manzaralı evlerse tatil ruhunu kaybetmeyenlerin tercihi…
Antalya’nın Alanya ilçesi hem emlak fiyatlarının uygunluğu hem de bölgenin turizmdeki canlılığı da emlak yatırımcılarının ilgisini çeken özelliklerin başında geliyor.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Alanya’daki satılık evlerden sadece biri.

250 bin TL satış fiyatına sahip ve 1985257 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Alanya’da ev fiyatları ne kadar?

Alanya satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.24 artış gösterdi. Alanya ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 466 TL. Alanya ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 184 bin 917 TL ile 308 bin 200 TL arasında farklılık gösteriyor.

 

2) Ayvalık
Havası, denizi, lezzetleri, tarihi ile Ayvalık birçok kişinin hayalini süsleyen ilçelerden. Son yıllarda da büyükşehirlerden göç alan Balıkesir’in bu güzel ilçesi, şehrin karmaşasından uzak, kültür-sanat yönü kuvvetli ve sakin bir yaşam vadediyor.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Ayvalık’taki satılık evlerden sadece biri.

450 bin TL satış fiyatına sahip ve 1394919 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Ayvalık’ta ev fiyatları ne kadar?

Ayvalık satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.93 artış gösterdi. Ayvalık ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 731 TL. Ayvalık ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 204 bin 830 TL ile 341 bin 400 TL arasında.

 

 

3) Çeşme
İzmir’in her mevsim popüler ilçelerinden biri olan Çeşme, kendine özel doğası ve harika deniziyle ziyaretçilerini kucaklıyor. Çeşme’de özellikle Alaçatı ev arayışında olanların ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Çeşme’deki satılık evlerden sadece biri.

590 bin TL satış fiyatına sahip ve 1503173 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

Peki Çeşme’de ev fiyatları ne kadar?
Çeşme satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.06 azalış gösterdi. Çeşme ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 576 TL. Çeşme ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 418 bin 237 TL ile 697 bin 100 TL arasında değişiyor.

 

 

4) Çınarcık
Yazları hayli hareketli olsa da kış aylarında da özellikle İstanbul’dan kaçış için seçilen yerlerden biri Çınarcık. Tarihi milattan öncelere dayanan bu şirin belde şelaleleriyle de ünlü ve gezilecek görülecek yerler açısından da hayli zengin.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Çınarcık’taki satılık evlerden sadece biri.

500 bin TL satış fiyatına sahip ve 1792369 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

Peki Çınarcık’ta ev fiyatları ne kadar?
Çınarcık satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.35 azalış gösterdi. Çınarcık ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 166 TL. Burada satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı aralığı ise minimum 162 bin 461 TL ile maksimum 270 bin 800 TL.

 

 

5) Datça
“Güneyde bir yerlere yerleşmek” fikrinin güçlendiği zamanlarda adı en sık anılan ilçelerden biri Datça… Kış ayları da hareketli aslında. Doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları, sanatsal etkinlikler açısından da oldukça güçlü. Yaz aylarında ise Datça’nın keyfi bambaşka.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Datça’daki satılık evlerden sadece biri.

330 bin TL satış fiyatına sahip ve 1681449 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Datça’da ev fiyatları ne kadar?
Datça satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.39 azalış gösterdi. Datça ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 4 bin 255 TL. Datça’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 319 bin 127 TL ile 531 bin 900 TL arasında farklılık gösterebiliyor.

 

6) Erdemli
Mersin’in deniz kıyısında sıralanan ilçelerinden biri olan Erdemli, Akdeniz iklimini yaz-kış yaşamak isteyenler için ideal bir tercih olabilir. Çünkü Erdemli’de tatil ruhu 365 gün yaşıyor!

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Erdemli’deki satılık evlerden sadece biri.

190 bin TL satış fiyatına sahip ve 1598513 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Erdemli’de ev fiyatları ne kadar?
Erdemli satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.9 artış gösterdi. Erdemli ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.604 TL. Bu güzel ilçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 120 bin 336 TL ile 200 bin 600 TL arasında.

 

7) Gelibolu
Çanakkale’nin birbirinden güzel ilçelerinden biri olan Gelibolu güzel dostluklar ve güçlü komşuluk ilişkilerine önem veren, ev alırken komşularını da düşünenler için… Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle insana güzel duygular yaşatan Gelibolu hem uygun bütçeli ev arayanların hem de zamanın yavaş akışına tanık olmak isteyenlerin gözdesi olmaya aday.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Gelibolu’daki satılık evlerden sadece biri.

330 bin TL satış fiyatına sahip ve 1880699 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

Peki Gelibolu’da ev fiyatları ne kadar?
Gelibolu satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.24 artış gösterdi. Gelibolu ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.837 TL. Burada satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 137 bin 747 TL ile 229 bin 600 TL aralığında.

 

 

8) Kuşadası
Kuşadası da hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiği, aynı zamanda yabancıların da ev sahibi olmak için tercih ettiği turistik tatil beldelerinden biri. Kış ayları biraz sakin olsa da dört mevsim hareketli ilçelerden biri.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Kuşadası’ndaki satılık evlerden sadece biri.

280 bin TL satış fiyatına sahip ve 1571299 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Kuşadası’nda ev fiyatları ne kadar?
Kuşadası satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.18 artış gösterdi. Kuşadası ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 441 TL. Kuşadası ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyat aralığı ise 183 bin ile 305 bin 100 TL arasında.

 

9) Safranbolu
Karabük’ün popüler ilçesi Safranbolu, mimari yapısıyla ziyaretçileri etkisi altına alan tarihi evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla bambaşka bir atmosfer sunuyor. Bu güzelliğin üzerine bir de ormanlık alanlar, yaylalar, kanyonlar eklenince Safranbolu ev sahibi olunmak istenen ilçeler arasında yerini alıyor.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Safranbolu’daki satılık evlerden sadece biri.

445 bin TL satış fiyatına sahip ve 1697078 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Safranbolu’da ev fiyatları ne kadar?
Safranbolu satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.43 artış gösterdi. Safranbolu ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.726 TL. Safranboyu’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 129 bin 441 TL ile 215 bin 700 TL aralığında.

 

10) Sapanca
Kış aylarında kara doyacağınız, her mevsim kendi kendini besleme özelliğine sahip gölüyle huzur saçan, İstanbul’un yanı başında bir tatil noktası. İlçe aynı zamanda Frigyalılara uzanan köklü bir tarihe sahip. Göl çevresindeki müstakil evlerse Sapanca’da yaşamak isteyenlerin gözdesi.

Fotoğraftaki ev Zingat.com’da yayınlanan Sapanca’daki satılık evlerden sadece biri.

350 bin TL satış fiyatına sahip ve 776888 ilan no’lu bu evle ilgilenenler linki hemen tıklayabilir!

 

Peki Sapanca’da ev fiyatları ne kadar?
Sapanca satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.24 artış gösterdi. Sapanca ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 306 TL. Sapanca’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 172 bin 945 TL ile 288 bin 200 TL arasında değişiyor.

 

 

Emlak sitesinde ev ararken mutlaka bilmeniz gerekenler!

BENZER YAZILAR