Zingat.com CEO’sundan bir girişimcilik hikâyesi!

Yazıyı paylaş:

Zingat.com‘un CEO’su Ahmet Kayhan, İTÜ-GİNOVA girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde, “Big Data ile Gayrimenkul Sektöründe Uluslararası Bir Girişimcilik Hikâyesi” başlıklı söyleşi ile genç girişimci ve öğrencilerle buluştu.

Gayrimenkul bilgileri ve pazarlama alanında güvenilir ve öncü platform Zingat.com’un CEO’su Ahmet Kayhan, İTÜ-GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Salı Söyleşileri kapsamında girişimci gençlerle ve öğrencilerle buluştu. 18 Nisan Salı günü İTÜ-GİNOVA’da düzenlenen söyleşide Ahmet Kayhan, “Big Data ile Gayrimenkul Sektöründe Uluslararası Bir Girişimcilik Hikâyesi” sunumuyla Zingat.com’a uzanan girişimcilik tecrübelerinden bahsetti.

 

Data, artık yeni petrol demek

Sunum kapsamında bilgi, eğitim, çok çalışma ve dürüstlük gibi temel prensiplerin yanı sıra büyük veri, zamanlama, takım, pazar ve sermaye konularına dikkat çeken Ahmet Kayhan, “Data, artık yeni petrol demek. Bugün dünyanın en büyük şirketleri petrol şirketleri ya da klasik anlamda ticaret yapan şirketler değil; entelektüel, bilgi sermayesi üreten, kendi kendini sürekli yenileyen ve teknoloji üreten şirketler. Aynı durum ülkeler için de geçerli. Bizim, bu gerçeklerin farkına vararak kendimizi bu doğrultuda eğitmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor. Ülkemizden veri ve bilgiyi iş hayatında kullanan daha fazla girişim çıkmalı. ‘STEAM: science, technology, engineering, art, mathematics’ yani bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik mezunları sayısının ve niteliğinin hızlı bir şekilde artması gerekli” ifadesinde bulundu.


BENZER YAZILAR