3D baskı yöntemiyle ev yapıldı!

Yazıyı paylaş:

ABD’de ICON şirketi tarafından ilk 3 boyutlu basılı ev üretildi. ICON şirketi bu projesiyle kâr amacı gütmüyor; amacı evsizleri ev sahibi yapabilmek. 3D baskı kullanarak ev inşa etmenin geleceğine öncülük eden yeni inşaat teknolojileri şirketi, ilk 3D basılabilir evi dünyaya tanıttı.

 

 

3D basılmış ev, daha fazla aile için daha güvenli ve uygun fiyatlı evlerin her zamankinden daha hızlı olmasına olanak tanıyacak sürdürülebilir ev inşaatı için konsept kanıtı işlevi görüyor. Portatif yazıcı, neredeyse sıfır atık ile çalışıyor.

 

Yapımı 24 saatten az sürüyor!
Yapı 600 ila 800 metrekare arasında bir alana kuruluyor ve tamamen betondan inşa ediliyor. 3D baskı teknolojisiyle üretilen evin bir oturma odası, bir yatak odası ve banyosu bulunuyor. Basılabilir evleri bir araya getiren Vulcan 3D yazıcı, işi 24 saatten daha kısa sürede bitirebiliyor. Çok kısa bir sürede evin yapımı sona eriyor ve maliyeti de ortalama bir evden 4 kattan daha az tutuyor. Ucuza inşa edilen bu evlerin, tüm dünyadaki evsizler için kaliteli bir yaşam sunması planlanıyor.

 

 

3D baskı tekniğiyle ev yapmanın faydalarından biri de daha fazla esneklik ve kolaylık sağlaması. Ev yapımında çeşitli şekiller ve eğriler denemek, geleneksel yapım yöntemleri ile normal olarak zordur ancak 3D baskı ile oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor. 3D baskı yazılımı, çeşitli ailelerin ve toplumların ihtiyaçlarına göre tasarımı ve boyutu ile üretimi kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış.

 


BENZER YAZILAR