5 adımda 2018 yılı emlak iş planı nasıl hazırlanır? 

Yazıyı paylaş:

Yeni yılda başarılı olabilmek için hedeflerinizi belirleyerek, kapsamlı bir iş planı hazırlamalısınız. Emlak sektöründe başarılı olmak için hem emlak ofisleri hem de gayrimenkul danışmanları belli bir iş planı çerçevesinde ilerlemelidir. İş planı her işletmenin ya da gayrimenkul danışmanının gelişmesi için ihtiyaç duyduğu bir kriterdir. Peki, emlak sektöründe iş planı nasıl hazırlanır? Bu iş planını hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz? İşte 2018’de emlak iş planı hazırlamanın ipuçları…

1. Emlak iş planı ile geleceği öngörebilirsiniz

Emlak kariyerinize yeni başlamış olsanız da uzun yıllar bu sektörde çalışan bir profesyonel olsanız da bir iş planına ihtiyacınız olacaktır. Para harcamadan ya da çok fazla zaman ve emek harcamadan, işinizi büyüdükçe yapıyı ve hayatta kalmayı ve başarıyı sağlayacak basit bir gayrimenkul iş planı oluşturabilirsiniz. Neden mi? İşte iş planının sağladığı faydalar;

* İş gücünü belirlemenize yardımcı olur.

* İleriye doğru ilerledikçe başvurabileceğiniz bir rehber sunar.

* Bir işletme bütçesinin geliştirilmesine yardımcı olur.

* Planlama pazarlaması, gayrimenkul sektöründe önemli bir harcamadır.

* Emlak ofisiniz varsa akıllıca büyümesini sağlar, eğer gayrimenkul danışmanı iseniz kariyerinizi doğru yönetmenizi sağlar.

* Başarısızlığa katkıda bulunan genel hataları önlemenize yardımcı olur.

2. Neyi, ne zaman yapmanız gerektiğini yazın

Hedeflerinizi gerçekleştirmek ya da işletmenizi büyütmek için iş planını hazırlamanız gerekiyor. İş planı hazırlarken şunlara dikkat edin:

* Öncelikle neyi ne zaman yapmanız gerektiğini yazın.

* Bunları yazarken işler ve hedeflerle ilgili bilgilendirici notlar eklemeyi de unutmayın!

* Bununla birlikte, başarı için oyuna sokacağınız öğelere sahip olduğunuzdan emin olun.

* Bu iş planına sizi başarısızlığa götüren, yapmamanız gereken şeyleri de yazmalısınız.

3. Mesleğinizi / İşletmenizi tanımlayın

Kariyerinizde ne yöne gidiyorsunuz? Evet, gayrimenkul alım-satımında, kiralamada başarılı bir isimsiniz. Peki kimlerle çalışıyorsunuz? Gayrimenkulün hangi segmenti sizin için uygun? Lüks konut projeleri sizin için daha mı cezbedici? Hem alıcılar hem satıcılarla mı çalışıyorsunuz? Ya da bu yıl yeni bir başlangıç yaparak, niş bir alanda mı uzmanlaşmak istiyorsunuz. Mesela arsa ya da villa satışlarında uzmanlaşma mı istiyorsunuz? O zaman yeni yılda hemen harekete geçin!

Aynı soruyu emlak ofislerinin de sorması gerekiyor. Mesela geçtiğimiz yıl portföylerinde en çok satılık mı yoksa kiralık gayrimenkul mü vardı? Bu gayrimenkullerin yüzde kaçı villa ya da daireydi? Şirket olarak arsa işinde uzmanlaşmaları mı gerekiyor? Tüm bunları iş planında açık olarak yazmanız gerekiyor!

4. İşlerinizi nasıl pazarlayacaksınız?

Ne tür bir pazarlamayı tercih edeceksiniz. Kariyerinizde ya da şirketinizde pazarlama yaparken kime hitap edeceksiniz? Mesela daha çok satıcılarla çalışıyorsanız, bu hedef kitleye göre pazarlama araçlarını kullanmalı ve buna göre bir iş planı çıkarmalısınız.

5. Bir bütçe oluşturun

Bütçe oluşturma işi kritiktir. Bu madde özellikle emlak şirketleri için önemli bir kriterdir. Mesela işletmenize ne kadar para yatırmanız gerekiyor? Pazarlama bütçenizin ne kadarını nereye harcamalısınız? Tüm bu soruların cevaplarını iş planınızda yer vermelisiniz.


BENZER YAZILAR