En uygun Ankara satılık daire fiyatları

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da konut fiyatlarının diğer illere göre daha uygun olduğu görülüyor. Ankara satılık daire metrekare fiyatları 1.734 TL. Ankara satılık daire ortalama fiyatları ise 131 bin 027 TL ile 218 bin 400 TL arasında değişiyor.
Son yıllarda Ankara’da kentsel dönüşüm çerçevesinde hayata geçirilen inşaat projeleriyle birlikte şehrin Kızılay, Çankaya, Bahçelievler gibi popüler bölgelerinin yanı sıra Akyurt, Beypazarı, Elmadağ gibi ilçeleri de ön plana çıkmaya başladı. Ankara konut projeleri sayısı her geçen günü sayısını arttırıyor. Özellikle Ankara’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin yöneldiği bu bölgeler, kârlı konut yatırımı yapmak isteyenlerin de tercihi oluyor. Peki, Ankara’da uygun fiyata ev nereden alınır? Bu ilçelerde amortisman süreleri ne kadar? İşte Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Ankara’da uygun fiyata ev satın alabileceğiniz 7 ilçe…
İşte Ankara’da uygun fiyata konut satın alınabilecek ilçeler…

Ankara’da metrekare fiyatı en düşük ilçe!
Ankara’nın konut metrekare fiyatlarının en düşük olduğu ilçeleri listesinde ilk sırada yer alan Akyurt’ta satılık konut fiyatları son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.2 azalış gösterdi. Akyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.002 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl oldu. Son yıllarda turizmde büyük gelişme gösteren, tarihi ve evleriyle ünlü Beypazarı’nda bununla birlikte konut fiyatları da yükseliş gösterdi. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 1.95 artış gösterdi. Beypazarı ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.288 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl.

Kentsel dönüşüm fiyatları etkiledi
Ankara’nın Çubuk ilçesi de uygun fiyata konut satın alınabilecek bölgelerden biri… Çubuk ilçesinde satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 1.22 artış gösterdi. Çubuk ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.091 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 21 yıl oldu… Ankara’nın en doğusundaki ilçe olan Elmadağ’da kentsel dönüşüm süreci devam ediyor. Konut projelerinin arttığı Elmadağ’ın bu gelişimi gayrimenkul fiyatlarında da kendini gösteriyor. Ankara’nın Elmadağ ilçesinde satılık konut fiyatları yüzde 0.72 artış gösterdi. Elmadağ ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.157 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl. Kahramankazan satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları %0.89 artış gösterdi. Kahramankazan ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.199 TL olurken, geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır.


BENZER YAZILAR