Depremzedelere 1 yıl kira yardımı

Yazıyı paylaş:

Tüm resmi ve sivil arama kurtarma ekipleriyle ve dünyadan gelen ekiplerle arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremzede vatandaşlara yardım için çalışmalar devam ediyor.

Açıklanan yeni bilgilere göre, depremzedelere 1 yıl kira yardımı yapılacak ve depremde yıkılan binaların 1 yıl içinde yeniden yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı açıklamada, çadırda kalmak istemeyen depremzedelere 1 yıl süresince kira yardımı yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı, depremde yıkılan binaların da 1 yıl içinde yeniden yapılacağını kaydetti.

Çumhurbaşkanı Erdoğan, “Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız. İster Adıyaman’da ister farklı illerde 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada biz buradaki konutları inşa etmiş olacağız” dedi ve ekledi: “Rezerv alanlarının tespit edilerek süratle inşaatların başlatılmasını enkazların kaldırılması talimatını verdik. Tabii değişik yerlerden otellerde iskan talepleri var. Vatandaşlarımız yerleşmek isterse kendilerini iskan edebiliriz.”


BENZER YAZILAR