Emlak danışmanları için web sitesi açmanın 5 faydası!

Yazıyı paylaş:

Saygın bir marka oluşturmak, güvenilir ve yetkin bir imaj, daha çok kişiye ulaşabilmek için bir internet sitesi pek çok avantajı içinde barındırıyor.

Bugün gayrimenkul almak, satmak veya kiralamak isteyen kişilerin bu arayışları için ilk tercihlerinin internet olması, başarılı bir kariyer hedefleyen gayrimenkul danışmanları için internet sitesi açmayı zorunlu kılıyor. Artık internetin olanaklarından yararlanmadan konut arayışındaki müşterilerle bağlantı kurmak daha zorlu ve uzun bir yol haline geliyor.

Emlak ilanları ile ilgilenen kişilerin internette geçirdikleri süre düşünüldüğünde, bir gayrimenkul danışmanı hem emlak sitesi üyeliğiyle portföyünü potansiyel müşterilerin beğenisine sunarken; kişisel bir web sitesi kurması halinde daha yetkin ve güvenilir bir portre çizebiliyor.

 

Gayrimenkul danışmanları için sosyal medya sırları!

 

Gayrimenkul danışmanları için kişisel bir internet sitesi sadece gayrimenkul geçmişini, çalışma prensibini, satılık ve kiralık gayrimenkullerinin listesini paylaşacağı bir alan olmakla da kalmıyor; emlak ile ilgili tecrübelerini aktarabileceği bilgileri içeren yazılarına da yer verebileceği, bu sayede müşterilerin gözünde daha etkili ve saygın bir konuma yükselmesine de yol açıyor.

İşte gayrimenkul danışmanları için kaliteli bir internet sitesi geliştirilmesi ve yönetimiyle ilgili 5 önemli fayda…

 

1) Daha çok görünürlük

Bir internet sitesi açmak, adınıza içerik eklemenize ve trafiğinizi listelemelere yönlendirmenize izin verir. Bir başka deyişle görünürlüğünüzü artırır. Diyelim ki, İstanbul Ataşehir bölgesinde gayrimenkul danışmanlığı yapıyorsunuz ve ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul üzerine yoğunlaştınız. O zaman Google aramalarında “Ataşehir satılık ticari mağaza” başlığı altında sizin sitenizin adresi ve ilanlarınız öne çıkabilir. Tabii sitenizi kaliteli içerikler, site ziyaretçilerine değerli bölge emlak bilgileri veren yazılar eklemeniz halinde, organik anahtar kelimelerin kombinasyonu arama motorlarına hitap eder ve doğrudan görünürlüğü artırır.

 

2) Bölgenizin tanınan ismi olun

Her gayrimenkul danışmanının uzman olduğu bir bölge vardır. Gayrimenkul faaliyetlerinde hâkim olduğu bölgede bir otorite olarak görünmek ve bilinmek isteyenler için de internet sitesi pek çok fırsat sunar. Sitenizde yapacağınız her türlü içerik girişinizde anahtar kelime olarak bölgenizin adını geçirmek, sizin internet üzerinde de zamanla bölgenizle eşleşen bir isim olmanızı sağlayacaktır.

Emlakta Facebook takipçilerini artırmanın 5 kolay yolu!

 

3) Müşteri memnuniyetini yükseltin

Sahip olduğu gayrimenkulü satmanızı isteyenler, evleri için onlara en iyi fiyatı alabileceğinizi ve hızlı bir şekilde satabileceğinizi bilmek ister. Alıcılar ise, pazarı bildiğinizden ve hayalindeki evi mümkün olan en düşük fiyata almalarına yardımcı olacağınızdan emin olmak ister. İnternet sitesinde emlak ile ilgili farklı beklentilere sahip her kesimden kişiye seslenecek bir ifade dili oluşturursanız, müşteri memnuniyetinde rakiplerinizden bir adım önde olmayı başarırsınız.

 

4) Etki alanınızı yönetin

Emlak alım, satım, kiralama vb. hizmetler sunarak memnuniyetini sağladığınız müşterilerinizden internet sitenizde yayınlamak üzere kısa mesajlar isteyebilirsiniz. Böylece mevcut müşterilerinizin olumlu yorumları, size potansiyel müşterilerle kuracağınız iletişimde olumlu referanslar olacaktır. Bu çerçevede bir internet sitesi size istediğiniz alanı sunar.

 

5) İçeriğiniz kaliteli olsun

İnternet sitenizde kullanacağınız ifade dili kadar önemli olan iki konu, Türkçe yazım-imlâ kurallarına uymak ve ilgi çekici kısa yazılara yer vermektir. Tabii sitenizin görselliğine de dikkat etmelisiniz. Estetik açıdan ilgi çekici, hızlı, anlaşılır, kullanıcı dostu bir site size emlak dünyasında yeni kapılar açabilir.

 

Emlak danışmanları için 5 pazarlama taktiği!

 


BENZER YAZILAR