Ev satın alacaklar için birkaç iyi fikir!

Yazıyı paylaş:

Kiracılar için ilk kez ev satın alma deneyimi önemlidir. Doğru planlama yaparak ilerlemek gerekir.

İşe önce nasıl bir ev aradığınız ile ilgili karar vererek başlamalısınız. İkinci konu ise evin bulunacağı bölgeyi (il, ilçe, mahalle) seçmektir. Küçük bir not: Bu konuda Zingat.com Bölge Raporu sayfasından il, ilçe, mahalle kategorilerinde ev almayı düşündüğünüz bölgenin emlak bilgilerinden sosyo-ekonomik durumuna kadar aradığınız bilgileri bulabilirsiniz.

 

Nerede ve nasıl bir ev?

Eğer bütçenize göre hangi bölgede, kaç metrekare aralığında satılık daire aradığınızı biliyorsanız, bu kez sizi yeni bir süreç bekliyor demektir. Emlak sitesinde ev arayışınızı hızlandırmak, bu süreci stres yaşamadan ve zamanınızı en iyi şekilde kullanarak geçirmek istemez misiniz? İşte ilk kez ev satın alacaklar için planlama önerileri…

 

Bir gayrimenkul danışmanı bulun

Bir ev, özellikle de ilk ev satın alırken, genellikle birtakım belirsizlikler oluşur. Süreç boyunca size rehberlik edecek bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmak size sadece zaman kazandırmakla kalmayarak, değerinden daha yüksek fiyata ev satın alma hatalarından kaçınmanıza da yardımcı olabilir.

Bir danışman nasıl ve nerede ev almak istediğinizle ilgili kriterlerinize uygun satılık evleri bulmanın yanı sıra mahalle, trafik hacmi, okullar ve diğer satın alma hususları hakkında ayrıntılı bilgi verecektir. Hatta gerektiğinde pazarlık şansınızı artıracak, tapu vb. işlemlerde size destek verecektir.

 

Finansman ile ilgili konular

Konut kredisi ile ev sahibi olmak için bir bankaya başvurmadan önce bilmeniz gerekenleri gözden geçirmenin tam zamanı… Kredisi için yapılan başvurularda aylık geliriniz hem süreci hem de ödeme planınızı etkiliyor. Bankalar, ödeme planlarını hazırlarken aylık gelirinizle ödeyebileceğiniz taksit oranlarını hesaplıyor. Aylık geliriniz ile istediğiniz eve kavuşmak için ihtiyacınız olan konut kredisi arasında dengeli bir orantı var mı?

Tam bu noktada gözden geçirmeniz bir konu daha var: Satın almak istediğiniz ev konut kredisine uygun mu? Eğer uygunsa ve siz konut kredisi alabiliyorsanız ilk evinizi satın almak üzeresiniz demektir.

 

 


BENZER YAZILAR