Sivas’ta satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ikinci şehir olan Sivas, yaklaşık 621 bin nüfusuyla sosyal ve ekonomik açıdan günden güne gelişen Anadolu şehirleri arasında yer alıyor. Zengin bir tarihe sahip olan şehir, geçmişten, günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinde tüm illerle karayolu bağlantısı olan Sivas, ulaşım ağı üzerinde bir kavşak noktası oluşturuyor. Yatırım projeleriyle gelişimini sürdürmeye devam eden ilde emlak piyasası da son yıllarda dikkat çekiyor. Peki, Sivas’ta gayrimenkul yatırımı yapılır mı? Sivas satılık daire ve kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Sivas emlak piyasasına dair önemli bilgiler…

 

Sivas satılık ev fiyatları ne kadar?

Gayrimenkul sektörünün hızla gelişmeye devam ettiği Anadolu şehirlerinden Sivas’ta satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.41 artış kaydetti. Şehirde ortalama konut metrekare fiyatları 1.417 TL olarak belirtiliyor. Zingat.com Bölge Raporuna göre, Sivas şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun fiyatı minimum 106 bin 259 TL ile maksimum 177 bin 100 TL aralığında değişiyor. 100 metrekare için ortalama konut satış değeri ise 141 bin 678 TL olarak ölçümleniyor.

 

Sivas’ta konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl!

Türkiye’nin 13. üniversitesi olarak kurulan Cumhuriyet Üniversitesi’nin bulunduğu Sivas, yaklaşık 56.000 öğrencisiyle emlak piyasası için önemli bir yer sahip. Özellikle günümüzde üniversite öğrencilerin çoğu yurtlarda kalmak yerine birkaç arkadaşıyla beraber kiralık daire tutmayı tercih ediyor. Durum böyle olunca yurtların yanı sıra kiralık daire seçenekleri de üniversite öğrencilerinin yakından takip ettiği konular arasına giriyor. Sivas’ta kiralık daire fiyatları ise 485 TL ile 808 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir başka deyişle, şehirde 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 646 TL. Kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi de 18 yılı buluyor.

 

Sivas’ta satılık konut fiyatı en çok artan bölge: Merkez

Sivas şehrinde 16 ilçe yer alıyor. 16 ilçenin yer aldığı şehir genelinde ise satılık konut fiyatı en çok artan bölge ise Merkez. Merkez’de bir önceki aya göre satılık konut fiyatlarında aylık artış yüzde 0.65 oldu. Hızla gelişmeye devam Sivas’ta konut projelerinin de artması bekleniyor. Sivas konut projeleri birkaç yıl içerisinde artarsa ildeki nitelikli konut sayısı da doğrudan artmış olacak. Böylelikle ev sahibi olmak isteyenler sosyal donatıların yer aldığı konutlardan faydalanabilecek.


BENZER YAZILAR