Gayrimenkul fiyatları için artış sinyali!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu. Konut fiyatlarının özellikle 16 Nisan referandumu sonrası nasıl bir seyir izleyeceği hakkında Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun yaptığı açıklama dikkat çekici.

 

Seçimden seçime ekonomi ve konut fiyatları nasıl değişti?

 

Dolar/TL’deki değer kaybının inşaat maliyetlerini düşüreceğini ancak konut fiyatlarında düşüş beklemediklerini ifade eden Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu şunları söyledi:

“Bundan sonra fiyatlarda artış başlayacak ve her firma kendi projesi bazında bir yükselişe gidecektir. Çünkü yaklaşık 2 yıldır dövizdeki yükselişi kendimiz finanse ederek artışı öteledik.”

Özen Kuzu, referandum sürecinin sonuçlanmasının Körfez ülkelerindeki yatırımcıları sevindirdiğini ifade ederek, “Bundan sonra inşallah daha iyi olacak. Körfez ülkelerinden görüştüğüm yatırımcılar, referandumun ardından yatırımlarını artırma kararı vermeye başladı.” dedi.

 

“İstanbul’da konut fiyatları gerçek değerinin altında”

Özen Kuzu, İstanbul’daki konut fiyatlarının olması gereken değerin altında bulunduğunu belirterek, “Emsali kentlerle kıyasladıklarında İstanbul’da konut fiyatları çok düşük. Bunun nedeni, ülkemizin son yıllarda yaşadığı olaylar… Yoksa İstanbul dünyanın en önemli kenti ve geleceği çok parlak. Avrupa ve Körfez ülkelerinin çekim merkezi…” yorumunda bulundu.

Kuzu, gayrimenkulün en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam ettiğini, yüzde 100-200 değer kazanan yerler olduğunu, bu nedenle gayrimenkulün yatırımcılar için cazip olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Görüşmeleri devam eden iki yeni projeleri olduğunu bildiren Kuzu, “Projeleri bu yılın sonunda netleştirip başlayacağız. Biri konut, AVM ve rezidanstan oluşan karma bir proje, diğeri de yine konut olacak. Bu yıl tüm enerjimizi satışı devam eden projelerimize vereceğiz. Kuzu Grup olarak 2018’e hızlı gireceğiz. Planlarımız bu yönde.” şeklinde konuştu.

 

Yeni konut fiyatları yükselişe geçti!

BENZER YAZILAR