Hayalinizdeki evi bulduğunuzda yapmanız gerekenler!

Yazıyı paylaş:

Hayalindeki evi bulup, sözleşmesini imzalayanlar için yeni bir süreç başlıyor. Taşınma organizasyonu, eşyaları toplama, yeni evde yapılacak tadilat, boya gibi işleri planlama ve yerleşme… Hayalinizdeki eve hayalinizdeki gibi taşınmak istiyorsanız, planlı hareket etmelisiniz.

İşte yeni evinize taşınmadan önce yapmanız gerekenler…

 

 

Yapacağınız değişikliklerden önce işin uzmanını bulun

Evle ilgili bazı değişiklikleri taşınmadan önce yapmak önemlidir. Evi satın almanızda veya kiralamanızda destek aldığınız gayrimenkul danışmanına danışabilir; irtibatta olduğu tesisatçı, elektrikçi gibi uzman kişilere sizi yönlendirmesini isteyebilirsiniz.

 

Evdeki kusurları yok edecek pratik yöntemler

 

Eşyalarınızı yerleştirmeden önce planlayın

Yerleşim planınıza karar vermek için acele etmeyin. Mevcut evinizdeki mobilyalarınızın ve beyaz eşyalarınızın ölçülerini alıp not ederek, taşınacağınız ev henüz boşken yerleşim planınızı tasarlayın, hatta çizin. Mümkünse odalara göre eşyaların listesini çıkarmakta fayda var. Böylece taşınma günü geldiğinde bu zorlu dönemi hızla geçirebilirsiniz.
Güvenlik ile ilgili önlemlerinizi taşınmadan alın. Kapı kilidini değiştirmek genellikle ihmal edilmez ancak görüntülü diafondan alarm sistemine kadar tüm teçhizatı taşınmadan önce hayata geçirmeniz yararlı olacaktır.

 

Evrakları düzenlemeyi ihmal etmeyin

Sözleşmeyi imzaladığınız gün evinizle ilgili bir klasör oluşturmaya başlayın. Elektrik, doğalgaz, su, internet gibi abonelikleri yeni adres bilginize göre üzerinize alacağınız için evrakları bir arada tutmak gerekecektir. Sözleşmenin yanı sıra makbuzlarınızın yanı sıra evle ilgili önemli not ve belgelerinizi klasörde toparlamak daha sonra işinize yarayacaktır.

 

Evde tadilat yapmanın 3 püf noktası!

 


BENZER YAZILAR